17 sept. 2022 | 15:20

Ce datorii au Lidl, Kaufland sau Mega Image în România. Sumele sunt uriașe

Social
Ce datorii au Lidl, Kaufland sau Mega Image în România. Sumele sunt uriașe
Date incredibile despre Lidl, Kaufland si Mega Image

Deși se numără printre cei mai mari retaileri alimentari prezenți pe piața locală din România, după cifra de afaceri înregistrată în 2021, celebrele lanțuri de magazine Profi, Lidl, Kaufland sau Mega Image înregistrează și multe pierderi, dar și cele mai mari datorii, potrivit unei analize recente. Sumele sunt de-a dreptul uriașe. Iată ce trebuie să știi.

Lidl, Kaufland sau Mega Image au mari datorii în România

De pildă, discounterul german Lidl, parte din grupul Schwarz, are restanțe de circa 3,5 miliarde de lei (717,9 milioane de euro). Spre deosebire de anul 2020, datoriile Lidl s-au majorat cu aproximativ 280 de milioane de lei (57,8 milioane de euro). Totuși, compania și-a majorat cifra de afaceri, la aproape 14,9 miliarde de lei (peste 3 miliarde de euro), securizându-și poziția de lider al pieței de retail din țara noastră.

În România, grupul francez Carrefour, care operează patru companii – Carrefour România SA, Artima SA, Columbus Operațional și Supeco Investment, are profit de 13,1 miliarde de lei (2,65 miliarde de euro), de la 12,7 miliarde de lei (2,56 miliarde euro) în 2020. În ceea ce privește datoriile cumulate, suma se ridică la aproape 3,1 miliarde de lei (634,5 milioane de euro), în scădere cu circa 141,2 milioane de lei (29 milioane de euro). Trebuie menționat că este singurul retailer care și-a diminuat, per total, restanțele.

Ce trebuie să știi despre magazinele tale preferate

Pe de altă parte, Kaufland, la fel ca Lidl, și-a crescut datoriile în 2021 cu aproape 537 de milioane de lei (110,6 milioane de euro), depășind pragul de trei miliarde de lei (623,4 milioane de euro).

De asemenea, anul trecut, datoriile Auchan au crescut cu 86,7 milioane de lei (17,8 milioane de euro), de la 1,57 miliarde de lei în 2020 (323,9 milioane de euro), la 1,65 miliarde de lei în 2021 (341,7 milioane de euro). În topul celor mai mari retaileri alimentari din România, Auchan ocupă locul 7, dar la datorii, este pe poziția 5.

Un alt supermarket cu datorii mari este magazinul de proximitate Mega Image, parte din grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care și-a majorat restanțele cu aproape 66,2 milioane de lei (13,6 milioane de euro) în 2021, ajungând la 1,26 miliarde de lei (260,3 milioane de euro).

Pierderi uriașe pentru Profi

În anul 2021, rețeaua de magazine Profi ajunsese la datorii de circa 3,7 miliarde de lei (761,2 milioane de euro), arată datele de pe platforma Termene.ro, citată de Profit.ro. Compania avea afaceri de 9,5 miliarde de lei, de la 8,8 miliarde de lei în urmă cu doi ani, ceea ce înseamnă o creștere de 7%. Cât despre pierderile Profi Rom Food, acestea s-au majorat la aproape 131 de milioane de lei (în 2021), de la 124 de milioane de lei, cât înregistrase în 2020.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro