Ce cuprinde ordonanța militară numărul 9. Măsuri noi pentru Paște

Ce cuprinde ordonanța militară numărul 9. Măsuri noi pentru Paște
Ce va cuprinde ordonanța militară numărul 9

Mulți români se întreabă ce va cuprinde exact ordonanța militară numărul 9, anunțată deja de Ministrul Internelor, Marcel Vela. Reprezentantul guvernului a venit duminică cu noi detalii privind măsurile care urmează să fie luate în lupta împotriva infecției de coronavirus.

Ce va cuprinde ordonanța militară numărul 9

Astfel, Marcel Vela, a declarat, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, că urmează să se reglementeze situaţia navigatorilor care transportă mărfuri şi trebuie să iasă din România, potrivit realitateadearad.net.

Reglementările din următoarea Ordonanță militară pentu navigatori vor fi ca și cele pentru șoferii de camioane, iar la graniţa cu Bulgaria s-ar putea permite tranzitarea de către agricultorii din cele două ţări, aşa cum se întâmplă la frontiera cu Ungaria.

„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie. În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, a mai declarat Marcel Vela.

Ce va cuprinde ordonanța militară numărul 9
Ce va cuprinde ordonanța militară numărul 9

Situația agricultorilor români, clarificată de Ordonanâa Militară cu numărul 9

Marcel Vela a recunoscut că şi agricultorilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a trece frontiera româno-bulgară: „Să poată avea aceleaşi posibilităţi şi excepţii ca şi lucrătorii de pe zona graniţei de vest, unde şi cetăţenii maghiari şi români pot trece dintr-o parte în alta, pe o anumită distanţă, să execute lucrări agricole sau alte activităţi economice”.

Următoarea Ordonanță militară va clarifica și situația pentru românii care merg la munci agricole, mai ales că a văzut „o interpretare a faptului că unii sunt opriţi atunci când merg la munci agricole”.

Urmăriți Playtech.ro și pe