Ce copii a botezat Nicolae Ceaușescu în secret. De ce nu voia ca nimeni să îl vadă așa

Ce copii a botezat Nicolae Ceaușescu în secret. De ce nu voia ca nimeni să îl vadă așa
Ce copii au fost botezați de Nicolae Ceaușescu

La data de 1 octombrie 1966, Nicolae Ceaușescu a dat decretul numărul 770. Prin acesta se interzicea ca femeile să facă avort. În urma acestui ordin s-au născut peste două milioane de copii. Astfel, unii dintre părinți l-au chemat chiar pe dictator să le fie naș copiilor.

Ce copii a botezat Nicolae Ceaușescu în secret

În multe cazuri, femeile, mândre că făcut datoria față de partid, îndeplinind ordinul menționat, îl invitau chiar pe Nicolae Ceaușescu să le boteze copii. Majoritatea celor care îi cereau conducătorului suprem să le fie naș copiilor erau oameni de rând.

”Având în vedere că întreruperea cursului sarcinii reprezintă un act cu grave consecințe asupra sănătății femeii și aduce mari prejudicii natalității și sporului natural al populației, Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează: Art. 1 Întreruperea cursului sarcinii este interzisă”, arată Decretul-Lege 770 dat de Nicolae Ceaușescu.

Copiii botezați de Nicolae Ceaușescu

În cele mai multe cazuri invitațiile au fost refuzate într-un mod respectuos. Însă Nicolae Ceaușescu a avut și câteva cazuri în care a acceptat să participe în calitate de naș. Cu toate acestea, lucrurile s-au desfășurat în secret. Se pare că dictatorul nu voia să fie văzut în fața unui preot, în timpul unei slujbe ca și naș.

Unul dintre cazurile în care Nicolae Ceaușescu a acceptat să boteze un copil, a fost cel al Anei Ursache, care lucra ca femeie de serviciu la spital. Când a născut al 20-lea copil (o fetiță), Ana avea de gând săi pună numele Daniela. Cu toate acestea, Elena Ceaușescu a dorit ca viitoarea fină să-i poarte numele, așadar fata a fost numită Elena Daniela, potrivit romaniatv.net.

Deși faptul că copilul i-a fost botezat de Ceaușescu i-ar fi putut aduce beneficii, Ana Ursache a ales să trăiască la fel de modest.

Un alt copil botezat de Nicolae Ceaușescu

Un alt caz în care Ceaușescu a acceptat invitația de a boteza un copil a fost cel al Cristinei Puica. În anul 1977 când s-a născut, era al optulea copil al familiei Almaș. Ea a ajuns să fie botezată de către dictator, în urma unei scrisori trimise de primarul de la acea vreme, care nu știa ce să mai facă pentru a-i ajuta pe părinții acesteia, care aveau deja șapte copii.

În prezent fina soților Ceaușescu are patru copii. Cristina Puica împreună cu soțul său nu se vaită de vremurile grele și își doresc doar sănătate. Alături de cei șase membri ai familiei, locuiește și mama soțului său.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI