Cașcavalul este un aliment foarte consumat în țara noastră, astfel că toți consumatorii ar trebui să știe asta. Acum s-a aflat ce conține cașcavalul din magazinele Lidl și Kaufland. Mare atenție, nu-l cumpăra dacă vezi asta pe etichetă.
În țara noastră, de cele mai multe ori, cașcavalul și brânzeturile care se găsesc în supermarketuri au ingrediente care nu ar trebui să se regăsească în acest tip de produse.
Specialiștii în nutriție au atras atenția că atunci când cumpărăm orice tip de produs, este neapărat să citim cu atenție eticheta.
Astfel, în anumite tipuri de cașcaval se va putea observa un anumit tip de ingredient, fapt care ar trebui să ne facă să nu mai cumpăram acel produs.
Pe rafturile tuturor magazinelor mari din România se găsește o ofertă generoasă de produse lactate, însă nu tot ce ajunge la vânzare este recomandat pentru consum, conform nutriționiștilor.
Chiar dacă prețul unora dintre produse este foarte atractiv, prețul nu ar trebui să fie singurul criteriu după care ne facem cumpărăturile, mai ales că este vorba de sănătatea noastră.
Se cunoaște faptul că produsele procesate au un preț mai mic, iar clienții le pun în coș de multe ori fără a citi eticheta.
Reprezentantul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) a atras atenția că unele produse lactate fabricate în țări precum Cehia, Polonia, Slovacia sau Ungaria sunt de o calitate mai mult decât îndoielnică. Printre acestea regăsim tip de cașcaval care are în compoziție coloranți artificiali, dar care are un preț foarte atractiv.
„Este inutil să vă spun, că magazinele de discount sunt insensibile și nici măcar nu te bagă în seamă atunci când vrei să le atragi atenția asupra faptului că primesc în magazin și asează la raft produse lactate cu denumiri dubioase.
Este cazul, spre exemplu, al celebrului cașcaval Gouda, întâlnit la raft cu această denumire și care ar trebui să fie acea brânză olandeză foarte consumată în țara de origine și care se obține doar din lapte de vacă pasteurizat.
În România, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind cașcaval Gouda are o rețetă proprie, care include coloranți artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu rețeta originală”, spune Dorin Cojocaru, președintele APRIL, conform agrointel.ro.