Ce conține berea Radler. Din ce este făcută și de unde provine numele ei, de fapt

de: Anca Lupescu
07 09. 2023

Majoritatea consumatorilor de bere consideră berea ca o băutură independentă care nu ar trebui amestecată sau transformată într-un fel de cocktail sau amestec. Cu toate acestea, berea Radler există și este preferată de mulți. Dar ce conține berea Radler? 

Istoria Radler-ului

Radlerul se referă la o băutură care combină o bere cu conținut scăzut de alcool, subtil, cu o băutură de vară precum sprite, limonadă sau apă tonică. Radlerele sunt extrem de populare în țările vorbitoare de limbă germană, datorită istoriei bogate în producția de bere.

Radlerele sunt adesea amestecate cu multe alte ingrediente, cum ar fi grapefruit, lime și sucuri de portocale, pentru a crea cocktailul cu conținut scăzut de alcool perfect.

Citește și: De ce să pui sare în bere. Trucul pe care toți iubitorii de alcool îl pun în practică

Radlerele au fost concepute inițial în regiunea bavareză din Germania, în mijlocul secolului al XVIII-lea. Termenul „Radler” este o scurtătură a originalului „Radlermass”, care se traduce literalmente ca litru de ciclist.

Toată această istorie aparent amuzantă pare aproape prea perfectă pentru un amestec jumătate de suc și jumătate de bere, așa cum este Radlerul. Băutura și numele au fost primii fabricați și denumiți de pionierul berii Franz Krugler, un ospătar într-un mic oraș numit Deisenhofen, chiar la periferia München-ului.

Există o pistă de ciclism importantă care ducea de la München la Deisenhofen, cu o cursă majoră care avea loc în lunile de vară ale Germaniei, în anii ’20 agitați.

Într-un an, cursa a avut un număr confirmat de peste 13.000 de cicliști, majoritatea dintre ei oprindu-se la Krugler Inn după cursa de ciclism extrem de fierbinte pentru a se bucura de o bere rece ca o recompensă.

Krugler le-a prezentat tuturor cicliștilor noul său cocktail de bere, iar numele Radlermass a fost dat băuturii în onoarea tuturor cicliștilor care au savurat infuzia fructată. 

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat. Experții au anunțat marea greșeală pe care o fac oamenii vara

Radlerele sunt de asemenea cunoscute pentru conținutul lor scăzut de alcool, iar mulți fani ai băuturii preferă să asocieze amestecul fructat cu o bere fără alcool.

Diferența dintre un Radler și o bere

O bere este o bere. Nimic mai mult și nimic mai puțin.

Când comanzi o bere, indiferent de tip, știi ce vei primi. Un Radler, pe de altă parte, adaugă un element nou berii tradiționale prin adăugarea de limonadă sau alte sucuri de citrice similare.

Unul dintre obiectivele principale ale acestor infuzii este de a reduce semnificativ conținutul de alcool pentru a crea o băutură care să păstreze unele efecte alcoolice, dar care poate fi, de asemenea, băută în cantități mai mari într-o zi fierbinte de vară. 

Citește și: Locul din Europa unde oamenii beau bere în fiecare dimineață. Cum s-a ajuns aici

Ambele băuturi sunt incredibil de revigorante, dar diferă în ceea ce privește efectul și aroma în cea mai mare parte.

Ce gust are un Radler?

Radlerele sunt o băutură formată din două părți, una fiind berea și cealaltă fiind un amestec de grapefruit, limonadă sau ceva suc dulce.

Prin urmare, gustul este ceva complet unic în industria alcoolului, iar principala lor obiectiv este să fie revigorante și ușoare.

Există o combinație de arome dulci și amare care provin din infuzii, dar gustul va diferi în funcție de mixul utilizat. Acesta este ceea ce face din Radler o băutură specială – faptul că este flexibilă și băutorii pot adapta amestecurile la gustul lor.

Mixul principal pentru majoritatea oamenilor este sucul de grapefruit, dar acesta nu trebuie să fie neapărat unicul. Mulți fani ai berii Radler susțin că natura acrișoară a băuturii scade calitatea sa în ceea ce privește gustul.

Cum să faci radler acasă

Radlerele sunt relativ simple de făcut, iar obținerea amestecului corect te va purta direct pe străzile Oktoberfest din Germania în timpul frumoaselor luni de vară. Un Radler tradițional german combină părți egale de bere ușoară și plină de hamei cu mixuri de citrice, cum ar fi limonada sau sucurile de grapefruit.

Vezi și: Diferențele dintre bere și cidru. Care are mai multe calorii, de fapt

Sucul de portocale este, de asemenea, o alegere excelentă pentru amestec Aromele rezultate vor fi o dulceață cu o ușoară amărăciune, de la bere, pentru a o echilibra. 

Cu ce mâncare se potrivește cel mai bine un Radler

Radler este o băutură pentru vară, de savurat la un brunch de pe malul mării sau lângă valurile care se sparg pe plajă. Prin urmare, alimentele care se potrivesc cel mai bine cu un Radler includ mâncăruri de vară fructate și revigorante. 

Fie că vorbim despre salate de fructe, fructe de mare, salate răcoritoare de vară sau un grătar cu prietenii, Radlerul este perfect pentru a fi consumat în zilele de vară.