Fără îndoială, una dintre cele mai mari plăceri ale verii este să berea rece. Cu toate acestea, potrivit experților, ți se explică de ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat. Cică ar fi două motive. Citește mai departe și află care sunt aceste motive.
Indiferent în ce colț de lume te-ai afla, cu siguranță berea rece este una dintre cele mai mari plăceri ale verii.
Vezi și: Nu mai bea bere pe plajă. Obiceiul extrem de periculos pe care-l fac toți românii pe litoral
Dar de ce bem doar bere reci, de ce nu și pe cele calde, sau pur și simplu pe cele calde în general? În ce moment și-au dat seama oamenii de știință că berea rece este cea mai bună bere din lume?
La fel ca în cazul majorității lucrurilor, răspunsul nu este atât de simplu pe cât am dori să fie.
Frigul nu face ca berea să aibă un gust mai bun. În orice caz, frigul doar împiedică berea să aibă un gust rău. Cu cât ceva este mai rece, cu atât este mai puțin probabil să percepem arome subtile pe papilele noastre gustative.
Răcirea papilelor noastre gustative le face să lucreze mai puțin eficient. În mod similar, consumul unui sos picant super condimentat vă va amorți simțul gustului pentru o vreme. Toate acele beri ieftine pe care le vezi și care fac reclamă la cât de reci sunt ar trebui privite ca o impostură. Ei vor să o bei rece pentru a nu simți gustul berii. Acest lucru se întâmplă probabil din două motive:
Dar, deși ne place berea rece, iată că alți experți vin și explică de ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat, iar noi îți dăm și cele două motive.
Să bei berea dintr-un pahar, sau halbă rece, este un obicei foarte răspândit. Multe baruri servesc bere într-un ulcior cu gheață în timpul lunilor de vară, așa că ne-am gândit că am putea să o bem și acasă. Cu toate acestea, barurile au, de obicei, congelatoare exclusiv pentru carafe, în timp ce noi nu avem acasă.
Dacă pui carafele în același congelator cu alte alimente, cum ar fi carnea și peștele, indiferent cât de bine sunt conservate, este inevitabil ca alimentele să ajungă să impregneze halbele cu mirosul, făcând ca berea să nu aibă nici mirosul, nici gustul pe care ar trebui să le aibă.
Conform experților, dacă faci asta, cea mai afectată este spuma. Atunci când intră în contact cu gheața, textura sa se schimbă. Dacă există multă gheață lipită de carafa de bere atunci când se toarnă berea, aceasta poate altera aspectul, aroma și gustul băuturii.
Vezi și: Tranzacție gigant pe piața media din România. Au cumpărat cu 15 milioane de euro
Cu toate acestea, experții recomandă păstrarea berii la o temperatură mai mică decât cea la care ar trebui să fie consumată. În acest fel, ne asigurăm că este la o temperatură ideală atunci când o servim, din momentul în care o scoatem din frigider și până când o bem.
Celălalt motiv invocat de experți pentru a nu recomanda consumul de bere într-o cană rece ca gheața este că atunci când este servită la mai puțin de 5 grade, aceasta își pierde nuanțele. Prin urmare, a bea bere rece ca gheața este ca și cum ai bea apă rece ca gheața, deci băutura se strică.
O echipă de cercetători portughezi a realizat un studiu publicat în revista ”American Chemical Society” care arată că consumul unei beri pe zi crește apărarea organismului și varietatea florei intestinale.
Studiul a fost realizat pe 19 bărbați adulți sănătoși care au băut o cutie de bere, de 33 ml, în fiecare zi la prânz, timp de o lună întreagă. Au fost prelevate probe de scaun și de sânge înainte și după testare.
După analizarea rezultatelor, cercetătorii au constatat că varietatea de bacterii intestinale și nivelurile de fosfatază alcalină fecală au crescut.
Așadar, în concluzie, berea rece, una pe zi ajută la sănătate. unde mai pui că este considerată, mai nou, aliment, și că ar avea aproximativ 43 kcal la 100 de grame.