12 dec. 2023 | 11:10

Ce conține bagheta franțuzească din magazinele Lidl. Românii o cumpără des fără să știe

Diverse
Ce conține bagheta franțuzească din magazinele Lidl. Românii o cumpără des fără să știe
Sigur nu știai asta

Bagheta franțuzească din magazinele Lidl este unul dintre produsele preferate ale românilor datorită gustului său delicios și prețului accesibil. Cu toate acestea, mulți cumpărători nu sunt conștienți de compoziția exactă a acestei pâini, iar asta poate ridica întrebări despre calitatea și sănătatea produsului.Ce conține, de fapt, o baghetă franțuzească de la Lidl și cât de sănătoasă este aceasta?

Bagheta de la Lidl, bună, ieftină și mereu la îndemână. Din ce e făcută?

Diferența notabilă între bagheta Lidl și alte produse de panificație de pe piață constă în compoziția simplă și transparentă a acesteia. În timp ce alte pâini pot conține ingrediente cu denumiri dificil de înțeles sau chiar suspecte, bagheta franțuzească de la Lidl are în componența sa doar ingrediente clare și ușor de recunoscut.

Citește și: Se întâmplă în magazinele LIDL din România începând de azi, 23 octombrie. Preţurile scad semnificativ la aceste produse

Principalii constituenți ai baghetei franțuzești Lidl sunt: Făină albă de grâu tip 650, apă, drojdie, sare iodată, gluten din grâu, faină de grâu pregelatinizată, antioxidant (acid ascorbic), făină de malț (grâu).

Făină albă de grâu tip 650.  Acest tip de făină este unul folosit pe larg în panificație. Ajută pâinea să crească și duce la obținerea unei texturi fine și pufoase a produsului final.

Apa este un element esențial în procesul de fabricație a oricărui produs de panificație, care asigură hidratarea corectă a aluatului și conferă prospețime produsului finit.

Drojdia este ceea ce face ca pâinea să crească și să fie pufoasă în interior. Este un agent de fermentație naturală care ajută la creșterea aluatului, oferind pâinii o textură aerată și un gust caracteristic.

Apoi, sarea este esențială. Sarea nu doar conferă gust pâinii, ci și ajută la reglarea proceselor de fermentație și creștere a aluatului.

Glutenul din grâu este responsabil pentru elasticitatea aluatului și contribuie la structura pâinii.

Citește și: Românii s-au călcat în picioare în magazinele Lidl. Oferta pentru care clienţii s-au îmbrâncit: „Eşti nebun?”

Făină de grâu pregelatinizată este un ingredient care îmbunătățește textura și durabilitatea pâinii, lucru care asigură că produsul rămâne proaspăt pentru mai mult timp.

Ce este acidul sorbic

Acidul sorbic este un aditiv care ajută la menținerea calității produsului și previne oxidarea grăsimilor, contribuind astfel la conservarea prospețimii.

Află despre: Produsul Lidl România care îi va înnebuni pe români. Este ieftin și disponibil în toate magazinele

În cele din urmă, făina de malț adaugă un gust distinct și contribuie la culoarea auriu-brun a cojii pâinii.

Aceste ingrediente sunt comune în producția de pâine și sunt în concordanță cu standardele de calitate alimentară. Cei care cumpără de la Lidl pot avea încredere că bagheta franțuzească oferă un produs de calitate, fără adaosuri inutile sau ingrediente discutabile.

Atât pentru baghetă, cât și pentru alte produse, poți găsi toate ingredientele pe site-ul Lidl, dacă produsul nu vine cu propria etichetă astfel încât să vezi exact ce conține.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Capital.ro
Horoscop 19 mai 2024. Taurilor le dau bătăi de cap sentimentele intense, Vărsătorii își lărgesc orizonturile
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Mediaflux
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro