Ce conține Actemra, medicamentul care a vindecat peste 95% din pacienții în stare gravă. La mare căutare în SUA

Ce conține Actemra, medicamentul care a vindecat peste 95% din pacienții în stare gravă. La mare căutare în SUA

Tocilizumab este vândut sub numele de Actemra de producatorul Roche și este destinat pacienţilor cu artrită reumatoidă. Chinezii l-au folosit şi pe bolnavii de coronavirus, observând astfel eficienţa sa. FDA-ul american a dat undă verde pentru testare, iar Roche a trimis zece mii de doze.

Ce conține Actemra, medicamentul care a vindecat peste 95% din pacienții în stare gravă

Medicamentul Actemra, produs de Roche este destinat pacienţilor care suferă de artrită reumatoidă, dar acesta ar putea însemna salvarea pacienților cu coronavirus. Acesta ar putea reduce inflamația provocată de COVID-19, scrie Daily Mail, care citează o sursă din China. Cotidianul britanic spune că doctorii chinezi au folosit Actemra pe 20 de pacienți în stare gravă, iar 19 dintre aceștia au fost vindecați. Actemra a fost deja aprobat în China, în timp ce în Statele Unite s-au comandat teste. La nivel mondial, coronavirusul a îmbolnăvit peste 400.000 oameni și a ucis aproape 20.000.

Americanii continuă studiile

Doctorii chinezi au folosit inițial tocilizumab pentru a provoca un răspuns disproporționat al sistemului imunitar în cazul pacienților cu coronavirus, fapt care ar fi putut duce la un colaps al organelor interne. Acest medicament a fost folosit în două spitale din provincia Anhui din China.

”În cateva zile temperatura pacienților a scazut la normal, iar celelalte simptome s-au îmbunătățit”, a precizat dr. Xiaoling Xu, potrivit Daily Mail. Studiul publicat de doctorii chinezi mai arată că acei 19 pacienți externați au avut nevoie de 14 zile de internare,

Karsten Kleine, purtător de cuvânt al producătorului Roche a spus pentru NBC News că există discuții cu guvernul american pentru continuarea studiilor.

În România, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, numărul morților a ajuns la 17, până la ora actuală. România se află, începând de ieri în carantină totală. Ceea ce până acum a fost o recomandare, a devenit o ”obligație”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI