Medicamentul care s-a dovedit a fi eficient în tratarea coronavirusului. Ce spun oficialii chinezi despre Favipiravir

Medicamentul care s-a dovedit a fi eficient în tratarea coronavirusului. Ce spun oficialii chinezi despre Favipiravir

Marți, un oficial citat de agenția Xinhua, a anunțat că China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care s-a dovedit eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19.

Medicamentul care s-a dovedit a fi eficient în tratarea coronavirusului

Într-o conferință de presă, Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China, a declarat că Favipiravir, care este un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a arătat reacții adverse evidente în studiul clinic.

La acest studiu clinic au participat peste peste 80 de pacienţi. Studiul s-a desfășurat într-un spital din orașul Shenzen, din provincia Guangdong, sudul Chinei. 35 dintre pacienți au avut tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluși într-un grup de control.

Rezultatele au indicat că pacienții care au primit tratament cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt decât pacienții din grupul de control.

217 cazuri de coronavirus în România

De asemenea, un studiu clinic randomizat, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totadată că efectul terapeutic al lui Favipiravir este unul mult mai bun comparativ cu cel observat la grupul de control.

Mai mult decât atât, Zhang a spus că Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și trebuie inclus în planul de diagnostic și tratament aplicat pentru Covid-19 cât mai curând posibil. Tot Zhang a adăugat, citat de Xinhua, că o companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administrației Naționale pentru produse medicale pentru a produce acest medicament în masă, dar și pentru a asigura o aprovizionare stabilă.

La această oră, în România sunt 217 cazuri de infectare cu noul coronavirus. 16 dintre acești pacienți s-au vindecat. De asemenea, România a decretat stare de urgență, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a spus că, începând de luni se instituie starea de urgență în România pentru o periaodă de 30 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI