22 oct. 2022 | 17:46

Ce cartiere din Bucureşti nu vor avea apă caldă şi căldură la iarnă. Ei sunt ghinioniştii, anunţă Termoenergetica

Social
Ce cartiere din Bucureşti nu vor avea apă caldă şi căldură la iarnă. Ei sunt ghinioniştii, anunţă Termoenergetica
București, capitala europeană fără apă caldă

Ce cartiere din București rămân fără apă caldă? Mai este puțin și iarna își va intra în drepturi. Se pare că în București vor exista zone unde apa caldă va fi doar o amintire. Conform oficialilor Termoenergetica și în această iarnă vor exista cartiere care nu vor avea apă caldă.

Cartiere din București, capitala europeană, fără apă caldă

În iarna lui 2021 extrem de mulți bucureșteni au avut mari probleme cu apa caldă, ca urmare a defecțiunilor din sistem. Același lucru, din păcate a fost perpetuat și în vara acestui an. În iulie cel puțin o treime din apartamentele bucureștene erau fără apă caldă.

La momentul iulie 2022, directorul Termoenergetica declara „Suntem în jur de 65% în acest moment. Acest lucru înseamnă că apa caldă este oprită pentru mii de blocuri, între 2.000 și 3.000 de apartamente. Am avut probleme în luna iulie în cartierul 2 și în cartierul 3″.

Deși la nivelul PMB ni se promitea rezolvarea problemelor, se pare că acestea s-au accentuat, în loc să fie rezolvate. Odată cu declanșarea crizei energetice problema alimentării cu agent termic a ajuns la cote alarmante.

La o lună de la incidentele din iulie, Nicușor Dan promitea că nu va majora prețul gigacaloriei, cu toate că bucureștenii plăteau la finalul iernii 2021-2022, un preț crescut de la 137 de lei la 345 de lei.

Așa cum spuneam, primarul Nicușor Dan promitea la începutul acestui an că furnizarea cu apă caldă se va îmbunătăți față de iarna trecută, datorită unor reparații efectuate în sezonul estival.

La un calcul inițial, se stabilea că ponderea încălzirii pierdute prin sistemul de distribuție este de 37%. Deși pierderile sunt extrem de mari, Nicușor Dan spunea că tot ceea ce poate face municipalitatea este să împiedice ca acest raport să mai crească. Raportul era de 23% în urmă cu zece ani.

Ce cartiere din Bucureşti nu vor avea apă caldă şi căldură la iarnă

Mai este puțin și intrăm într-o nouă iarnă, iar furnizarea apei calde către locuitori va fi și în acest an deficitară. De altfel, directorul Termoenergetica a avertizat asupra acestui aspect. Cartiere din București vor avea mari probleme și în această iarnă, spune Claudiu Creţu.

Motivul enunțat de acesta este că CET Sud nu va putea face față, mai ales datorită defecțiunilor din infrastructură. Un alt motiv, deși ar putea părea ireal, este că sistemele de pompare, pe bază de păcură, au rămas fără. Motivul este decizia Guvernului de a o exporta toată păcura în Republica Moldova.

Centralele, precum CET Sud au și sistemele vechi, pe bază de păcură, pentru a putea pompa agentul termic, în caz de nevoie. Dar, în condițiile în care s-a decis ca toată păcura să fie trimisă în țara vecină, centralele au rămas fără acest combustibil.

Conform directorului Claudiu Creţu, cartiere din București, precum Aviației și Tei, riscă ca în această iarnă să nu aibă apă caldă aproape deloc în instalațiile de încălzire.

„Având în vedere situația ultimilor ani, zonele vulnerabile sunt cele din NE Capitalei – Colentina, Aviației, Fundeni, Pantelimon.

Avem însă speranța că la CET Titan cazanele vor fi puse în funcțiune în luna decembrie, astfel că zona Pantelimon, zona adiacentă CET Titan, ar trebui să nu mai aibă probleme.

Rămân zone vulnerabile Aviației și zona Tei”, a declarat Claudiu Crețu, conform HotNews.

Rămâne să vedem care va fi situația reală din teren. Rămâne de văzut dacă vor ajunge în această situație și alte cartiere din București.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro