20 mart. 2023 | 21:20

Ce brânză se foloseşte, de fapt, la sandvişuri. Greşeala făcută de multe românce

Diverse
Ce brânză se foloseşte, de fapt, la sandvişuri. Greşeala făcută de multe românce
Ce brânză se foloseşte, de fapt, la sandvişuri

Savurate la micul dejun, ca gustare, puse în pachețelul pentru școală, locul de muncă sau în călătoriile lungi cu mașina sau trenul, sunt unul dintre preparatele de bază din meniul de zi cu zi al multor români. Poți face ce combinație de ingrediente îți dorești, în funcție de preferințe, însă trebuie mereu să ții cont de un detaliu important: ce brânză se foloseşte, de fapt, la sandvişuri.

Ce brânză ar trebui să folosești la sandvişuri

Când nu avem timp sau energie să pregătim ceva complicat, dar foamea sau pofta de „ceva bun” nu ne dă pace, varianta cu care nu avem cum să dăm greș vreodată este clasicul sandviș cald. Cu brânză, roșii, salată, mezelurile preferate, poate puțină ceapă, ketchup sau muștar, este un răsfăț pentru papilele gustative.

Combinațiile par infinite, fiecare putând fi personalizat în funcție de preferințele fiecăruia. Ușor de mâncat, simplu de făcut, deloc pretențios, pare că nu am avea cum să greșim, dar nu este chiar așa.

Secretul pentru a obține cel mai gustos sandviș cald este legat de brânza pe care o folosești. Dacă ții cont de acest sfat simplu, vei obține de fiecare dată rezultate ca la carte și vei pune pe masă pentru musafiri o gustare de nota zece.

Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci în loc de pâine. Alimentele cu care o poți înlocui. Sunt mai sănătoase și au mai puține calorii

Recomandările bucătarilor

Bucătarii de top recomandă Toma. Aceasta este o brânză de vacă maturată, grasă, produsă în zonele alpine și prealipine. Este făcută din lapte de vacă la care se adaugă o cantitate mică de lapte de oaie sau de capră. Are un gust moderat, ușor untos și se topește ușor.

A doua recomandare este brânza cheddar cu maturitate medie. Are o aromă ușor înțepătoare, acră, cu note de nuci. Se va topi uniform în sandviș și îi va da un gust senzațional. Merge de minune cu ceapă și pâine țărănească.

O altă variantă este Gruyère, un alt tip de brânză din lapte de vacă. Are gust dulce, dar este și puțin sărată, intensitatea variază în funcție de gradul de maturare. Merge combinată cu bacon mai sărat și cu ceapă caramelizat. O poți încerca și alături de felii de șuncă și sos aioli.

Te-ar putea interesa și: Trucul pentru a desăra brânza fără să i se schimbe gustul. Amestecul în care trebuie să o ții câteva ore