Ce benzinării s-ar putea închide în Bucureşti 2022. Au datorii mari la Primăria Capitalei

Ce benzinării s-ar putea închide în Bucureşti 2022. Au datorii mari la Primăria Capitalei
Ce benzinării se închid în Bucureşti, în acest an. Au datorii prea mari la stat, potrivit unui anunț făcut de Primăria Capitalei.

Opt stații de benzinărie din Capitală urmează a fi închise, a anunțat marți, 9 august, primarul Nicușor Dan. Totul ar avea legătură cu nerespectarea obligațiilor contractului semnat între autoritățile municipale și benzinărie. Pe de altă parte, conducerea societății despre care edilul a spus că a acționat-o în instanță susține că și-a respectat atribuțiile și că situația urmează a fi clarificată. Iată ce benzinării se închid în București, potrivit lui Nicușor Dan.

Ce benzinării se închid în Bucureşti

Vestea momentului despre benzinării! Opt stații de benzinărie MOL din Capitală urmează să fie închise. Cel puțin, așa susține primarul Nicușor Dan, care a informat public că a acționat în instanță compania MOL din cauza unor datorii pe care le are la autoritățile municipale.

Reprezentanții MOL nu ar fi respectat prevederile și obligațiile contractului pe care l-au încheiat în anul 1995 cu autoritățile locale. Din acest motiv, Primăria București solicită instanței să rezilieze contractul semnat între Consiliul Local al Municipiului București și benzinăria MOL.

Trebuie precizat că din cifra de afaceri a companiei, realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii), Primăriei Capitalei îi revenea 2%. De la Mol Colentina, autoritatea amintită încasa 1,7% din câștiguri.

Nicușor Dan susține, în schimb, că societatea comercială nu a vrut să plătească Primăriei București datoriile. Din acest motiv, situația a trebuit rezolvată în sala de jucată. Primăria Capitalei solicită pagube materiale de circa un milion de lei din partea companiei MOL.

Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

„Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate. Mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri pe produse nepetroliere realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri pe produse nepetroliere realizată în Mol Colentina. În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Ce a transmis conducerea MOL

Pe de altă parte, reprezentanții MOL au informat, potrivit economedia.ro, că nu au primit nicio notificare legată de situația prezentată de către primar. Și nici vreo citație din partea unei instanțe de judecată. Totuși, aceștia au promis că după ce vor dispune de toate informațiile necesare, situația va fi clarificată.

Citește și: Amenda colosală primită de Mol România după scandalul de la benzinării. ANPC nu a iertat pe nimeni

„Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București. Și nici vreo citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General. De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar. MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, a informat conducerea companiei MOL.