Ce băutură nu se mai consumă deloc în China. De ce au scos-o complet din alimentație

Ce băutură nu se mai consumă deloc în China. De ce au scos-o complet din alimentație
China a renuntat sa mai consume aceasta bautura de sute de ani

S-a aflat ce băutură nu se mai consumă aproape deloc în China. Se cunoaște faptul că laptele are numeroase beneficii pentru organismul uman, însă chinezii au decis să scoată acest produs din alimentația lor. Astfel, obțin calciul necesar din cu totul alte surse.

China a renunțat definitiv la un aliment de bază. Care este acesta și ce boală au dezvoltat chinezii în urma eliminării lui din alimentație

Chinezii au început să nu se mai înțeleagă bine cu laptele încă din timpul dinastiei Tang. Excluderea laptelui din alimentația lor a fost cauzată de o serie de asocieri negative. Spre exemplu, la vremea respectivă, crescătorii de vite care erau considerați barbari.

Vacile erau aduse de străini în orașele-port, care le-au fost cedate de către China în urma războaielor opiumului care au avut loc în secolul al XIX-lea.

Creștere de vaci, pierdere de timp

La acea vreme, doar câteva grupuri, precum păstorii mongoli, consumau lapte fermentat, însă alimentul nu se regăsea în dieta tipică chineză. De asemenea, chinezii credeau că a crește vite este o pierdere de timp și că aceste animale nu aduc niciun beneficiu.

Chinezii cred că majoritatea substanțelor necesare organismului se pot obține și în alte moduri mai practice, nu neapărat consumând lapte. Erau de părere că pot obține calciu de la diferite plante, astfel că laptele a ajuns un produs inutil pentru mulți dintre aceștia.

Laptele, aliment pentru copii sau bătrâni

Astfel, vreme de mai multe generații, adulții chinezi au ignorat în mare parte laptele, considerându-l un aliment pentru copii sau bătrâni. De fapt, în prezent există și un motiv biologic pentru care chinezii nu consumă lapte. Ignorându-l sute de ani s-a ajuns ca cei mai mulți dintre locuitorii Chinei să aibă intoleranța la lactoză.

Dacă majoritatea adulților din Europa reușesc să digere lactatele fără efort, în China, circa 92% dintre adulți au probleme cu absorbția lactozei. În plus, un studiu a demonstrat că în jur de 40% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani și-au pierdut capacitatea de digera laptele.

Ce boală au dezvoltat chinezii după ce au ignorat laptele sute de ani

Lactoza este zaharul natural pe care îl conține laptele, iar intoleranța la lactoză este una dintre cele mai des întâlnite forme de intoleranță alimentară. Simptomele intoleranței la lacoză includ de obicei balonare, dureri abdominale, diaree și crampe.

Chiar și așa, China a descoperit o alternativă la lapte, repectiv laptele de soia. Consumul acestui tip de lapte vegetal este pomenit chiar și într-o pictură murală ce a fost făcută în jurul anului 1200. Chiar dacă gustul nu este același, laptele de soia conține o mulțime de substanțe nutritive benefice pentru om.