Ce avere are Nicolae Ciucă, noul premier al României. Câți bani a câștigat anul trecut, alături de soție: amândoi au salarii mari

Ce avere are Nicolae Ciucă, noul premier al României. Câți bani a câștigat anul trecut, alături de soție: amândoi au salarii mari
Ce avere are noul premier al României

Potrivit declarației de avere publicate pe pagina oficială a Guvernului, noul premier al României, Nicolae Ciucă deține un teren extravilan de 2.829 de metri pătrați achiziționat în anul 2005 și un teren construibil de 598 de metri pătrați, cumpărat în 2015, ambele deținute în coproprietate cu soția lui.

Ce avere are noul premier al României

În coproprietate cu soţia, Nicolae Ciucă mai deține și o casă cu o suprafață de 232 metri pătrați achiziționată în anul 2017 și o Toyota Corolla din 2006. Pe lângă acestea, Ministrul Apărării Naționale are  împrumuturi însumate de 380.000 de lei, de la Banca Transilvania, cu data scadenţei în 2021.

Potrivit Agerpres, acesta a încasat de la Ministerul Apărării Naționale, în anul 2018, un salariu de 195.581 de lei, în timp ce soția sa a încasat, tot ca angajat al MApN, 50.602 lei, în ultimul an încheiat. Noul premier al României a mai câștigat în 2018, din activități didactice, suma de 3.288 de lei.

Nicolae Ciucă, noul premier al României

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Președintele României a semnat decretele în acest sens.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Luni, după ce premierul Ludovic Orban a fost chemat de către președintele României, Klaus Iohannis, la o discuție privată la Palatul Cotroceni, șefii partidului au avansat numele lui Ilie Bolojan, actualul președintelui CJ Bihor, pe cel al ministrului Apărarii, Nicolae Ciucă, însă și pe al ministrului de finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier, scrie Digi24.ro.

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, ministrul apărării naționale, s-a înscris în PNL în luna octombrie și a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat.

Fostul șef de Stat Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă în 2019, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, deoarece standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În pandemie, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare generată de coronavirus, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI