Ce avere are Ivan Patzaichin. Afacerile din ultimii ani i-au adus bani frumoși

Ce avere are Ivan Patzaichin. Afacerile din ultimii ani i-au adus bani frumoși
Ce avere are Ivan Patzaichin. Afacerile din ultimii ani i-au adus bani frumosi

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, a murit, duminică dimineață (n.r. – 5 septembrie), din cauza unui cancer care i-a măcinat trupul. Vestea cumplită a fost dată pe rețelele de socializare de familia marelui sportiv și de prieteni. Pe lângă abilitățile sale sportive ieșite din comun, Ivan Patzaichin a fost și un mare afacerist. Business-urile din ultimii ani i-au adus bani frumoși.

Ce s-a aflat despre averea lui Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin s-a stins din viață. În urma sa lasă șapte medalii la cele cinci Jocuri Olimpice la care a participat de-a lungul carierei sale sportive, dar și afaceri de succes. În anul 2015, canoistul român a luat o decizie ce s-a dovedit foarte inspirată. Ce avere are Ivan Patzaichin.

Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, Patzaichin era și un afacerist de succes. Celebrul sportiv a devenit antreprenor, mizând nu pe unul, ci pe două restaurante. Decizia s-a dovedit a fi profitabilă, cele două restaurante i-au adus încasări de aproape un milion de euro pe an.

Mai exact, în urmă cu șase ani de zile, Ivan Patzaichin a deschis un restaurant cu specific pescăresc în Tulcea. L-a denumit „Ivan Pescar” și a sperat să scoată bani din el. La acea vreme, canoistul român a spus că decizia de a avea un local a fost ”o nebunie” a lui. Apoi, împreună cu Teodor Frolu, Ivan Patzaichin a deschis în București, în 2018, cel de-al doilea restaurant cu specific ca în Tulcea.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 120.000 de euro. Ivan Patzaichin a fost foarte atent cu oaspeții restaurantului său, Ivan Pescar & Scrumbia Bar, pe care i-a răsfățat cu preparate din pește, alături de vinuri dobrogene. Bucătăresele sunt lipovence și asigură autenticitatea meniurilor cu specific pescăresc.

Cel mai mare canoist român a murit

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, s-a stins din viață la Spitalul Elias din Capitală. Acesta era internat de aproximativ 3 luni în spital, în urma unui diagnostic crunt dat de medici: cancer pulmonar. Starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă, iar în dimineața zilei de duminică, 5 septembrie, a decedat.

”Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, a precizat Comitetul Olimpic și Sportiv Român după vestea decesului lui Ivan Patzaichin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI