Ce avere a strâns până la 47 de ani Lucian Bode. Ce detaliu a uimit pe toată lumea după ce ministrul interimar de la Justiţie şi-a publicat declaraţia de avere

Ce avere a strâns până la 47 de ani Lucian Bode. Ce detaliu a uimit pe toată lumea după ce ministrul interimar de la Justiţie şi-a publicat declaraţia de avere
Ce avere a strâns Lucian Bode în această perioadă. Ministrul are și datorii foarte mari

Aseară premierul Florin Cîțu anunța demiterea lui Stelian Ion din fucția de Ministru al Justiției. Decizia a destabilizat și-așa fragila coaliție de guvernământ. În același timp anunța și cine îi va lua locul demisului Stelian Ion. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost numit interimar în locul vacant.

Ascensiunea lui Lucian Bode în politica românească

În vârstă de 47 de ani, Lucian Bode a venit în primul eșalon politic al PNL din postura de șef de oganizație județeană, din Sălaj. Înainte de a fi membru în cele două guverne, Orban și Cîțu, Lucian Bode a mai ocupat o funcție ministerială pe vremea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. La acel moment ocupa funcția de Ministru al Economiei.

Odată cu venirea la guvernare a lui Ludovic Orban, Bode era numit ministru la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Ulterior, după debarcarea lui Orban și numirea lui Florin Cîțu, este numit în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Astăzi îl regăsim ocupând două fotolii miniseriale, cel de la MAI și intermar cel de la Justiție.

Ce avere a strâns în această perioadă

Obligat fiind de lege, Lucian Bode și-a depus, odată cu numirea în funcțiile publice, declarația sa de avere. Conform acesteia, ministrul ar deține două imobile. Unul de 335 de metri pătrați în Sălaj, și unul în Cluj de 55 de metri pătrați, în coproprietate cu soția acestuia.

În aceeași declarație a mai spus că deține două autoturisme. Una din 2016, o mașină Mercedes, și una din 2012, marca Volvo. Mașina din 2016 Lucian Bode ar fi vândut-o pentru suma de 3.500 de euro, acest lucru fiind menționat în aceeași declarație de avere.

Ministrul are datorii foarte mari

Fără conturi la bănci, Lucian Bode este totuși plin de datorii, după cum reiese din cele publicate. Ministrul ar avea 5 credite ipotecare la diferite bănci, toate în valoare de aproximativ 130.000 de lei.

Termenul limită pentru dizvolvarea acestor credite, conform declarație, este în 2034, conform Impact.ro. Ca și venituri, pe vremea când a ocupat fotoliul de ministru la Transporturi, Lucian Bode a încasat un salariu de 166.697 de lei.

Ministrul a publicat și salariul soției, care lucrează ca educatoare, aceasta încasând 62.519 lei pe an. Din postura de ministru la Interne, Lucian Bode ar încasa lunar suma de 4.260 de lei. Toate sumele se regăsesc în declarația de avere publicată pe site-ul Ministerului de Interne.

Începând de astăzi ocupă fotoliul de Ministru al Justiției, funcția fiind una interimară până la numirea unui nou ministru cu funcții depline, înlocuindu-l pe USR-istul Stelian Ion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI