Ce avere a moștenit Gigi Becali de la tatăl său. ”Nu îmi închipuiam că cineva poate strânge atâția bani”

Gigi Becali a moștenit de la tatăl său o avere imensă

Gigi Becali nu mai are nevoie de nicio prezentare. Patronul FCSB este un om de afaceri cu un succes nebun, mai ales după Revoluția din 1989. Latifundiarul din Pipera a avut însă un capital imens cu care a plecat la drum în lumea afacerilor, lăsat de tatăl său.

Gigi Becali a moștenit de la tatăl său o avere imensă

Becali a dezvaluit în cartea „Becali si politica” ce sumă uriașă a moștenit de la tatăl său, cioban de meserie. Afaceristul a dezvăluit că tatăl săui-a lăsat moștenire nu mai puțin de 150.000 de dolari, într-un cont din Statele Unite ale Americii.

„Pe patul de moarte mi-a spus: ti-am lasat bani, mostenire din America o suta cincizeci de mii de dolari. Era un soc, pentru ca nu imi inchipuiam ca cineva poate sa stranga atatia bani pe vremea aia”, a scris Gigi Becali în cartea “Becali si politica”, potrivit vip24.ro.

Gigi Becali a moștenit de la tatăl său o avere imensă
Gigi Becali a moștenit de la tatăl său o avere imensă

150 de mii de dolari capital, de la tatăl său

George Becali a și lucrat la viața lui. A muncit ca lăcătuș-mecanic la ICCE, pe platforma Băneasa. După evenimentele din 1989, cu ajutorul moștenirii imense lăsate de tatăl său, dar și a unui împrumut de la Gică Hagi, a început să importe blugi, țigări și săpun cu TIR-uri din Turcia.

Marea parte a averii sale însă provine din investiții imobiliare. Averea sa a fost estimată la 725 milioane euro în 2008 în „Top 500 Forbes”, aceasta scăzând substanțial în urma crizei și a scăderii prețurilor imobiliare, dar și ca urmare a transferării unei părți pe numele fetelor sale. Averea era estimată la 140-300 milioane euro în 2012. Gigi Becali era pe locul 6 top 300 Capital în 2017, cu o avere estimată la 400-500 de milioane de euro. Averea sa estimată a rămas la aceleași cifre și în topurile întocmite în anul 2019.

Gigi Becali este recunoscut și pentru donațiile pe care le-a făcut în România. A construit case pentru sinistrați, a dat bani pentru biserici, iar pe la poarta sa au trecut mii de oameni nevoiași, care au plecat puțin mai fericiți, după ce omul de afaceri le-a mai alinat durerea cu bani. Milionarul nu s-a oprit nici în pandemia de coronavirus. aA donat materiale sanitare de sute de mii de euro.

”Eu nu o să mă opresc deloc aici cu donațiile și voi ajuta cât pot eu de mult. Pot să fiu atacat pentru ceea ce fac, dar eu o fac doar din dragoste pentru poporul meu”, spunea Gigi Becali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI