Gigi Becali depinde de o semnătură. Cine este omul care o poate bloca pe FCSB

Gigi Becali depinde de o semnătură. Cine este omul care o poate bloca pe FCSB

Gigi Becali caută în continuare soluții pentru echipa pe care o finanțează. După ce a fost refuzat pe noua arenă din Ghencea, finanțatorul vicecampioanei și-a îndreptat atenția spre o altă arenă din Capitală care speră să devină „casă” pentru FCSB.

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Gigi Becali

Trei stadioane se reconstruiesc din temelii în București, pentru ca România să-și respecte promisiunile pentru EURO 2020. Pe una dintre ele ar putea juca chiar FCSB, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Gigi Becali e deocamdată ținut în șah, caută soluții pentru meciurile de acasă. După ce a fost refuzat în Ghencea, la un moment dat chiar latifundiarul din Pipera anunțând că el nu are ce căuta acolo, acum Becali ia în calcul stadionul „Arcul de Triumf”, o altă bijuterie ce prinde contur în Capitală. Dar și aici situația este complicată. Mai ales după ce marți Senatul României a adoptat, în plen, o propunere legislativă prin care administrarea Stadionului Naţional „Arcul de Triumf” va trece, după modernizare, de la Ministerului Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby.

Senatorii au votat telefonic, exprimând 85 de voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 17 abţineri. În expunerea de motive se arată faptul că baza sportivă din cadrul Stadionului „Arcul de Triumf” este principalul loc în care se desfăşoară sesiunile de pregătire centralizată şi competiţiile sportive de rugby fiind firesc să fie dată spre administrare federaţiei de resort. Totuşi, decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

În aceste condiții, pentru ca FCSB să poată juca pe acest stadion, Gigi Becali va avea nevoie de un contract acceptat de Federația Română de Rugby. Rămâne de văzut ce va avea de spus în această privință Alin Petrache, șeful rugbyului românesc.

Stadionul Arcul de Triumf prinde contur Sursa foto: Compania Națională de Investiții

Cum va arăta Stadionul „Arcul de Triumf”

Noua arenă va avea o capacitate de 8.207 locuri. După informațiile furnizate de CNI, pe lângă terenul de fotbal, complexul de lângă sediul Federației Române de Rugby va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

„Pentru realizarea obiectivului de investiţii Centrul Sportiv de Excelenţă ‘Stadionul Naţional de Rugby’, Federaţia Română de Rugby a renunţat la dreptul de folosinţă gratuită asupra imobilului şi a încheiat un protocol cu Ministerul Tineretului şi Sportului în 19.09.2018. (…) Investiţia este realizată de către Compania Naţională de Investiţii, din fondurile puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Stadionul Naţional ‘Arcul de Triumf’ în varianta sa renovată permite asigurarea tuturor serviciilor necesare formării unui sportiv profesionist, cât şi desfăşurarea unei arii extinse de evenimente cu caracter social şi cultural. Faptul că stadionul a fost modernizat cu ajutorul Guvernului trebuie completat de o bună gestionare a sa după încheierea lucrărilor”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Patru meciuri vor fi găzduite de Arena Națională în cadrul competiției mutate pentru 2021, trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Dacă se va califica, România are șansa de a disputa două meciuri la București în cadrul turneului final, contra Austriei și Ucrainei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI