08 sept. 2022 | 13:41

Ce au pățit zeci de invitați la o nuntă din Alba. Un bărbat este în stare gravă la ATI

Știri Locale
Ce au pățit zeci de invitați la o nuntă din Alba. Un bărbat este în stare gravă la ATI
Din toți nuntașii, un bărbat este în stare gravă la ATI

Ce au pățit zeci de invitați la o nuntă din Alba? Pentru fiecare dintre noi, ca adulți, există două momente în viață, extrem de importante. Primul este cel al căsătoriei, momentul în care pornești la drum în viață alături de persoana iubită. Al doilea, este cel al nașterii primului copil. Dar ce te faci când unul din aceste momente se termină dramatic, ba chiar pe un pat de spital? Este cazul unei nunți din comuna Cetatea de Baltă, din județul Alba. Presa locală a relatat despre ce au pățit zeci de invitați la o nuntă din Alba. Din toți nuntașii, un bărbat este în stare gravă la ATI.

Nunta, cel mai frumos moment! Ce au pățit zeci de invitați la o nuntă din Alba

Pentru cei mai puțin familiarizați cu obiceiurile din zona Ardealului, aici nunțile de obicei țin trei zile și trei nopți, iar nuntașii sunt extrem de mulți. Așa a fost și în comuna Cetatea de Baltă, din județul Alba, unde doi tineri au decis să-și unească sufletele. Au făcut nuntă mare, cu peste 200 de invitați, majoritatea rude, prieteni și familie.

Toți nuntașii au dansat, s-au distrat, și așa cum este datina s-au așezat și la masă pentru a mânca din bucatele tradiționale pregătite pentru ei. Problema a fost, din păcate la final, când toți cei invitați au început să se simtă extrem de rău. Te-ai fi așteptat ca bucatele să fie proaspete, și fără probleme.

Din păcate nu a fost așa, iar verdictul final a fost că toți nuntașii au suferit o gravă toxiinfecție alimentară. Culmea este, spun medicii care i-au tratat pe nuntași, infecția cu salmonella s-a datorat banalelor prăjituri, cunoscute sub numele de ecler.

Din toți nuntașii, un bărbat este în stare gravă la ATI

La nunta cu pricina au participat 205 oameni, dintre care, spun medicii ardeleni, s-au depistat 38 de persoane cu toxiinfecție alimentară. Dintre acestea, 11 au fost internați la spitalul din Blaj, alți 9 la spitalul din Târnăveni, iar unul a ajuns internat la spitalul din Sibiu. Aceeași medici spun că din cei 9 de la spitalul din Târnăveni, un pacient a ajuns în stare gravă, fiind dus direct pe secția ATI. Cei de la DSP Alba au emis un comunicat referitor la situația de aici, declarând:

„Deoarece în rândul celor simptomatici sunt și persoane care nu au participat la nuntă, dar au consumat eclere primite de la nuntași ca pachet pentru acasă, considerăm eclerul ca fiind alimentul incriminat. Menționăm că în meniul de la nuntă nu era inclus eclerul.

Din 38 simptomatici, 16 nu au participat la eveniment. Doar au consumat eclerele aduse la pachet. Având în vedere gravitatea situației, DSP Alba va lua la finalul anchetei, măsuri pe care legea le impune.

Momentan avem încă buletine de analize în lucru, iar când vom avea rezultatele finale, vom aplica măsurile. Ca măsuri în astfel de situații se poate aplica amendă contravențională și suspendarea activității până la reigienizarea totală atât a spațiilor dar și a angajaților, spune diectorul DSP Alba, Alexandru Sinea, preluat de Adevărul.ro.

Iată cum, din păcate, un eveniment de asemenea încărcătură poate deveni o adevărată dramă pentru parte din cei implicați. Este important să verificăm înainte, dacă se poate, ceea ce comandăm, mai ales pentru astfel de mese festive.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro