Trei ambulanțe, chemate de urgență într-o tabără din Cheia unde 8 copii au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară

Trei ambulanțe, chemate de urgență într-o tabără din Cheia unde 8 copii au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară
Trei ambulanțe, chemate de urgență într-o tabără din Cheia unde 8 copii au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară

Alertă de toxiinfecție alimentară într-o tabără din Cheia. În total, 8 copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, împreună cu însoțitoarea acestora, manifestă dureri de burtă, cap și stări de greață, potrivit ISU Prahova.

Mai mulți copii au făcut toxiinfecție alimentară într-o tabără din Prahova

Mai mulți copii sunt suspecți de toxiinfecție alimentară. Aceștia se aflau într-o tabără la Cheia, județul Prahova. Alături de ei se află și însoțitoarea, care prezintă și ea simptome asemănătoare cu cele ale copiilor.

„În aceste momente sunt evaluați medical și urmează să vedem dacă vor merge la spital. La fața locului au fost mobilizate o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ, din care una cu medic”, a anunțat ISU Prahova.

Au fost evaluați în total un adult și șase copii. Potrivit ISU Prahova, în urma evaluării medicale toți au refuzat transportul la o unitate medicală. La fața locului au fost trimise două ambulanțe SAJ și o ambulanță SMURD. De asemenea, în ceea ce privește suspiciunea de toxiinfecție alimentară, se așteaptă decizia finală a medicului care a evaluat persoanele.

”Este vorba despre opt copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani și însoțitoarea acestora, care manifestă dureri de cap, burtă și stări de greață. Aceștia se afla în tabără la o pensiune aflată în localitatea Cheia. În aceste momente sunt evaluați medical și urmează să vedem dacă vor merge la spital”, a anunțat ISU Prahova.

Avertisment DSP: Apă contaminată cu bacterii periculoase în peste 50 de localități

În județul Dolj s-a emis o avertizare de apă contaminată, iar oamenii au fost sfătuiți să nu consuma apă de la robinete sub nicio formă. Majoritatea localităților doljene au rămas fără apă potabilă. Oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc. După ultimul control, s-a constatat că apa conținea bacterii periculoase.

În total, 51 de localități din Dolj nu au apă potabilă. Oamenii au fost sfătuiți de către autorități să folosească apa doar pentru uz casnic. Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au descoperit că sunt depășiri mari ale normelor de nitriți și nitrați din apa care li se livrează prin rețeaua de alimentare publică cu apă, potrivit Gândul.

Au mai existat cazuri în care oamenii au consumat apă de la robinet, apoi s-au simțit rău. Aceștia s-au prezentat la medici cu simptome ale unor infecții pe care le dau aceste bacterii. Un exemplu este e-coli, care a fost și descoperit. Simptomele sunt greață, vărsături și o stare de rău generală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI