Ce au început să facă românii de teama facturilor uriașe. Soluția tristă pe care au găsit-o

Ce au început să facă românii de teama facturilor uriașe. Soluția tristă pe care au găsit-o
Soluția românilor de teama facturilor uriașe

Românii se tem din ce în ce mai tare de sumele pe care trebuie să le scoată din buzunare. Alimentele s-au scumpit, iar facturile sunt uriașe. Care este soluția găsită de mulți dintre ei?

Soluția găsită de români pentru facturile uriașe

Românii s-au săturat de sumele uriașe pe care trebuie să le dea pe facturi. Mai mulți oameni s-au plâns în repetate rânduri că nu mai fac față creșterilor prețurilor. Elena (66 de ani) și Nicu (68 de ani) au aflat de majorările în cauză de la televizor, iar acum așteaptă cu inima strânsă facturile: „Trebuie să apară până pe 15. Vă dați seama că și noi suntem cuprinși de frica asta”.

Același sentiment poartă majoritatea românilor care s-au bucurat de sezonul cald în special pentru că vara costurile sunt mai mici. Sezonul rece le tripla deja facturile. „Plăteam 350-400, că avem centrală. Depinde cum lăsam”.

Grijile nu-i lasă nici la bătrânețe

Soluția găsită de unii este centrala lăsată pe minimum atunci când pleacă de acasă. Cu toate astea, la întoarcere se răcește toată casa. Cuplul încearcă să reducă din consum în multe dintre zile.

Lucrurile se schimbă atunci când îi vizitează nepoții care nu pot sta în frig pentru că sunt mici: „Avem nepoțelul și el dacă vine la noi și stă, nu poți să-l ții într-o singură cameră”, au mai detaliat aceștia.

Aceștia au o pensie de aproximativ 5.000 de lei împreună, iar facturile pe timpul iernii se ridică în total la 1.000 de lei. Pentru a face față cheltuielilor aceștia au mai găsit o soluție – un job de zi. Nicu mai lucrează cu ziua și astfel își completează veniturile.

Elena nu a fost casnică. Ea a lucrat 50 de ani din cei 66. Ambii se întreabă zilnic ce vor facă dacă vor fi nevoiți să rămână doar cu pensia. Bătrânețea e grea și îi împinge să se relaxeze, dar tabloul nu este deloc unul fericit așa că fac sacrificii pe cât posibil să se descurce singuri.

„Cum ne-om descurca?”

– Doamne, dacă rămânem fără serviciu, cum pensia cum ne-om descurca?, spune Nicu.
– Taci din gură, să fim sănătoși!, îl liniștește Elena.
(Sursa: libertatea.ro)

Doamna Tudora are 75 de ani și are o casă cu șapte camere la care se gândește cu groază când trebuie încălzite. Aici locuiesc ea și soțul, cei doi copii, nora și băiețelul. Doar căldura a fost iarna trecută 1.200 de lei, un pic mai mult decât pensia sa pe o lună.

Bugetul întreg al familiei cuprinde două pensii și un salariu. „Am învăţat să mă tund singură, iar pe soţ tot eu îl tund“, mai povestește aceasta.

Urmăriți Playtech.ro și pe