Ce au făcut Nicolae și Elena Ceaușescu în dimineața zilei în care au fugit din București. ”Ei nu au vrut să plece!”

Ceaușescu nu voia să fugă din București

Nicolae și Elena Ceușescu nu au vrut să fugă din țară! Multe momente din ziua în care românii au început să-și redobândească libertatea au rămas încă sub semnul întrebării. De ce au plecat soții Ceaușescu de la Palatul Snagov? Dacă puteau să fugă de tot, de ce n-au făcut-o? De ce au vrut să ajungă în special la Pitești?

Nicolae și Elena Ceaușescu nu au vrut să fugă din țară!

În primul rând, Elena și Nicolae Ceaușescu au aflat în ultimul moment, înainte de execuție, că Revoluția începuse. Liderul comunist credea că este o mișcare de stat nesăbuită a rușilor, iar cei care i-au fost alături până în ultima clipă nu au avut curajul să îi spună ce deja se petrecuse: românii își luau România înapoi, cu sânge.

Iată cum a decurs ultima zi din viața celor doi, înainte de a-și pierde orice drept. Elena și Nicolae Ceaușescu s-au trezit la ora 07:00, după ce au stat în ședințe și discuții până pe la orele 02:00-02:30. Pe 22 au început manifestațiile, iar Nicu abia când s-a urcat în elicopter a fost conștient de scandările oamenilor: „Jos Ceaușescu!” Până să urce în elicopter, soții Ceaușescu credeau cu tărie că în piață sunt doar oameni care sunt manipulați.

Soții Ceaușescu nu au vrut, de fapt, să fugă din țară
Soții Ceaușescu nu au vrut, de fapt, să fugă din țară

De ce au ales să plece la Pitești?

Elicopterul a decolat la orele 12:00, morții de la Timișoara erau deja „curățați”, băgați în mașini frigorifice și duși la incinerare la București. Stănculescu a decis ca cei doi să fugă, din cauza a ceea ce a văzut în piață, însă Nicolae Ceaușescu nu a fost de acord în prima instanță, iar Elena nu făcea altceva decât să aprobe ceea ce el decidea. În aeroplan, pe lângă liderul comunist și soția, se aflau și: echipaj, deci comandant, secund, mecanic, mai erau aghiotantul Elenei Ceauşescu, unul dintre ofiţerii de Securitate, Manea Mănescu şi Bobu.

Zborul a durat 15-16 minute, timp în care au ascultat cu atenție la radiouri despre „fuga dictatorului”, moment în care a cerut să fie închis. Ddupă discuțiile pe care le-a avut la telefon în Snagov, a decis să plece în Pitești, credea că este o zonă liniștită, știindu-se că acolo este o unitate de tancuri și auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI