25 oct. 2021 | 15:28

Ce au făcut două femei din Vrancea după ce au găsit o borsetă cu 11.500 de lei pe marginea unui drum. Poliția a intrat pe fir

News
Ce au făcut două femei din Vrancea după ce au găsit o borsetă cu 11.500 de lei pe marginea unui drum. Poliția a intrat pe fir
Ce au făcut două femei din Vrancea după ce au găsit o borsetă cu 11.500 de lei pe marginea unui drum. Poliția a intrat pe fir

Două femei au găsit o borsetă cu 11.000 de lei și alte obiecte de valoare pe marginea drumului DJ 205J din comuna Fitionești. Aceasta a fost predată poliției și restituită ulterior proprietarului de drept.

Borsetă cu o sumă mare de bani, găsită la marginea drumului

Potrivit Inspectoratului de Poliției Județean Vrancea, borseta aparținea unui bărbat de 54 de ani, din Mărășești. Una dintre femeile care au găsit borseta este asistentă medicală în cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, iar cealaltă ofițer MApN București.

Potrivit Poliției, cele două se îndreptau către Mănăstirea Mușunoaiele din comuna Fitionești, moment în care au observat o borsetă pe marginea drumului. Atunci când au observat că înăuntru se afla o sumă mare de bani, documente și carduri bancare, au predat polițiștilor bunurile găsite.

Oamenii legii au demarat imediat verificările. În cele din urmă, proprietarul borsetei a fost găsit, iar polițiștii le-au felicitat pe cele două femei pentru gestul civic și corect de care au dat dovadă.

„Două femei s-au prezentat, duminică seara, la sediul Poliţiei Municipiului Focşani, unde au predat o borsetă în care se aflau mai multe documente, un telefon mobil, o brăţară de aur şi suma de 11.500 de lei. În scurt timp, pe baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au identificat proprietarul borsetei, un bărbat de 54 de ani, din Mărăşeşti, care o pierduse după ce oprise în acea zonă pentru a tracta un autoturism. Borseta, cu toate bunurile din interior, a fost restituită proprietarului”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Un tânăr a găsit un card bancar pe stradă și a cheltuit bani de pe el

Un tânăr de 20 de ani din Alba Iulia a fost reținut de polițiști, după ce a găsit un card bancar pe stradă, apoi a început să-l folosească în diferite magazine. Bărbatul era sub control judiciar și pentru alte fapte. La final, a provocat un prejudiciu de 800 de lei.

„La data de 6 octombrie 2021, acesta ar fi găsit, pe o stradă din cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia, un card bancar, pe care, în loc să îl predea autorităţilor sau persoanei care l-a pierdut, l-ar fi utilizat, la diverşi comercianţi, efectuând un număr de 12 plăţi, cu valori mai mici de 100 de lei. Prejudiciul total cauzat este în valoare de 800 de lei”, se precizează în comunicat.

Tânărul era sub control judiciar pentru alte furturi, săvârșite în lunile august și septembrie. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.