Ce au descoperit vameșii români în TIR-ul unui turc. I-a lăsat mască

Ce au descoperit vameșii români în TIR-ul unui turc. I-a lăsat mască
Ce au descoperit vameșii români în TIR-ul unui turc. I-a lăsat mască

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit 48 de cetățeni din Siria în TIR-ul unui turc.

Vameșii români, descoperire uluitoare în TIR-ul unui turc

În data de 31.07.2020, în jurul orei 02:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul ieșirii din teritoriu, având ca destinație Franța, un cetățean turc, în vârstă de 35 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia.

  • În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina.
  • Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani.
  • Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, el transporta mărfuri diverse. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar oamenii legii au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, au descoperit 48 de oameni, din care 38 de bărbați, cinci femei și cinci minori.

Minorii au vârste cuprinse între un an și 17 ani

„În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI