Ce se întâmplă cu turiștii români din Turcia. Măsura este valabilă chiar de astăzi

Ce se întâmplă cu turiștii români din Turcia. Măsura este valabilă chiar de astăzi
Ce se întâmplă cu turiștii români din Turcia?

Românii care doresc să plece în Turcia sau care sunt deja acolo au parte de vești noi. Ce măsură au luat oficialii și trebuie respectată chiar de azi?

Ce se întâmplă cu turiștii români? Nouă măsură care se aplică în Turcia

Veste nouă pentru turiști! Cursele charter către Turcia vor fi reluate începând cu data de 15 iulie, după ce țara a fost scoasă de pe lista galbenă, acum aflându-se pe lista verde. Drept urmare, românii nu vor mai trebui să intre în carantină la revenire. Alin Burcea, vicepreședintele Asociației Național a Agenților de Turism, a declarat că la momentul acesta Ankara nu cere un test negativ de COVID-19.

Mai mult decât atât, hotelierii din Turcia (Antalya – Lare, Belek, Side) anunță reduceri de 30%, sursa citată anterioară afirmând sejururile din Antalya care se vor desfășura în condiții de maximă siguranță sanitară pentru toți turiștii. Pentru intrarea în Turcia, românii nu sunt obligați să prezinte testul ieșit negativ de COVID-29 precum se întâmplă în Grecia. Turcia a reintrat în zona verde după ce Institiutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Turcia a intrat în zona verde, românii nu sunt obligați să prezinte la intrare testul negativ de COVID-19
Turcia a intrat în zona verde, românii nu sunt obligați să prezinte la intrare testul negativ de COVID-19

“Turiştii români pot să meargă din nou în Turcia!”

“Turiştii români pot să meargă din nou în Turcia! Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya. E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români! Din informaţiile pe care le avem în acest moment, turistul care ajunge în în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea contractării acestei boli. Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie care are şi componenta COVID.”
Alin Burcea, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI