Ce au descoperit medicii la autopsia lui George Floyd. Asta i-ar fi putut influența moartea

Au ajuns rezultatele autopsiei în cazul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de oamenii legii în data de 25 mai în Minneapolis. Acesta a fost testat post-mortem pentru SARS-CoV-2, iar potrivit raportului de autopsie al districtului Hennepin, rezultatele sunt grăitoare. I-a provocat sau nu moartea polițistul care l-a sufocat cu genunchiul?

George Floyd, infectat cu noul coronavirus

Proteste de amploare și extrem de violente au izbucnit în Statele Unite după moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei. El a fost ucis luni, 25 mai. În urma incidentului revoltător patru polițiști au fost concediați și, inițial, doar unul a fost pus sub acuzare. Vorbim despre Derek Chauvin, responsabilul pentru cele aproximativ 9 minute în care victima nu a putut să respire. Polițistul este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

George Floyd a fost testat post-mortem pentru COVID-19, iar raportul arată că probele prelevate au rezultate „pozitive pentru ARN-ul 2019-nCoV“.

„Rezultatul autopsiei cel mai probabil reflectă prezenţa asimptomatică dar persistentă a infecţiei“, a declarat medicul legist şef Andrew Bake.

Autopsie oficială. Ce au descoperit medicii?

Potrivit acestuia, Floyd a murit în urma unui stop cardiopulmonar (inima lui s-a oprit), nefiind clar la momentul de față dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de cca. nouă minute.

Același medic legist asigura anterior că nu deţine „probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare“.

Ceilalți trei ofiţeri au fost acuzaţi de ajutor şi complicitate la omor, ieri, 3 iunie. O autopsie independentă a indicar clar că bărbatul a murit în urma asfixierii.

„Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui“, a mai declarat medicul legist al comitatului Hennepin, într-un raport preliminar.