Ce au descoperit anchetatorii, în ultima zi de percheziții în cazul Caracal. Ce ținea Gheorghe Dincă în casă

Ce au descoperit anchetatorii, în ultima zi de percheziții în cazul Caracal. Ce ținea Gheorghe Dincă în casă

Anchetatorii au încheiat încă o zi, la casa groazei din Caracal, unde au efectuat cercetări. În urma perchezițiilor realizate pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a declarat că este vinovat de moartea fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, s-au strâns noi probe în cazul dispariției fetelor.

Ce s-a găsit, în casa lui Dincă, în urma perchezițiilor

Joi – 8 august, anchetatorii au continuat verificările în cazul Caracal. Ziua de percheziții s-a terminat cu noi probe, găsite în casa lui Gheorghe Dincă, de care oamenii legii vor ține cont în ancheta care se desfășoară.

Procurorii DIICOT au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că au finalizat percheziţia informatică asupra unui laptop, unui aparat foto, a două telefoane mobile şi stick-uri de memorie, în prezenţa lui Gheorghe Dincă şi a avocatului acestuia. Datele găsite urmează să fie analizate.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Astăzi, data de 08.08.2019, percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe a fost întreruptă, urmând să fie reluată în dimineața zilei de 09.08.2019, în prezența inculpatului și a apărătorului acestuia.

În cursul acestei zile a fost finalizată percheziția informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie, în prezența inculpatului și a  apărătorului din oficiu, urmând ca datele obținute să fie prelucrate analitic de către specialiști din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităților de specialitate din cadrul DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-IGPR.

Perchezițiile continuă și zilele următoare

De asemenea, procurorii DIICOT – Structura Centrală au procedat la audierea mai multor persoane și au efectuat activități de urmărire penală care vor continua cu celeritate și în perioada următoare.”, se arată în comunicatul postat pe site-ul instituției.

În ceea ce privește fragmentele osoase ridicate din pădurea de langă casa lui Gheorghe Dincă, DIICOT precizează că nu a primit niciun raport de expertiză, nici cel antropologic, nici cel al materialului genetic.