Ce au decis judecătorii ieșeni în privința bărbatului care și-a mutilat iubita, până a băgat-o în spital. Totul s-a petrecut în plină stradă

Ce au decis judecătorii ieșeni în privința bărbatului care și-a mutilat iubita, până a băgat-o în spital. Totul s-a petrecut în plină stradă
Ce au decis judecătorii ieșeni în privința bărbatului care și-a mutilat iubita, până a băgat-o în spital. Totul s-a petrecut în plină stradă

Un bărbat din Iași s-a ales cu o pedeapsă dură din partea magistraților, după ce a fost acuzat că a vrut să-și ucidă iubita. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Romică Ababei la 9 ani de pușcărie, fiind acuzat de tentativă de omor.

Pedeapsă dură pentru un bărbat care a încercat să-și omoare iubita

Totul s-a întâmplat în plină stradă, bărbatul lovindu-și iubita cu un ciob de sticlă în ochi. În urma incidentului, victima a fost dusă în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași. Pe lângă cei 9 ani de închisoare, bărbatul este obligat să plătească despăgubiri de 100.000 de euro fetei înjunghiate în ochi.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă F.B. Îl obligă pe inculpatul Romică Ababei să îi plătească părții civile suma de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenții formulate de partea civilă, ca nefondate”, au subliniat magistrații ieșeni.

Procesul în care bărbatul este acuzat de tentativă de omor a început pe 26 noiembrie 2019. Cu toate acestea, încadrarea juridică a faptei a fost modificată, iar dosarul s-a plimbat între Judecătoria și Tribunalul Iași. Prin urmare, procesul a început la finalul anului 2019, asta după ce bărbatul a fost reținut, apoi arestat preventiv pe 24 septembrie 2019.

„S-a reținut că, pe data de 24 aprilie 2019, în jurul orei 21:30, inculpatul Romică Ababei, în timp ce se afla cu persoana vătămată F.B., cu care reluase o relație de concubinaj, pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași (pe malul râului Bahlui), în mod intenționat a lovit-o pe aceasta cu un ciob de sticlă în cap și în ambii ochi, cauzându-i leziuni vindecabile într-un număr de 120 – 130 de zile de îngriji medicale”, au afirmat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Bărbat din Vaslui, arestat după ce și-a atacat soția cu un cuțit

Un bărbat din Vaslui și-a prins soția în pat cu amantul. Văzând acest lucru, a atacat-o cu un cuțit. Oamenii legii l-au identificat și l-au trimis după gratii pentru 30 de zile. Cei doi amorezi, o femeie în vârstă de 56 de ani și un bărbat, în vârstă de 64 de ani, au fost surprinși de soț în casa amantului.

Acesta a intrat în locuință folosind forța și și-a lovit soția de mai multe ori cu un cuțit. Acum, soțul, în vârstă de 59 de ani, este cercetat pentru violare de domiciliu, violență în familie, amenințare și distrugere.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi mers la locuinţa unui bărbat în vârstă de 64 de ani, din localitatea Buda, judeţul Vaslui, unde se afla soţia sa, o femeie în vârstă de 56 de ani. Acesta ar fi pătruns fără drept în imobil şi a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un obiect tăietor – ascuţit (cuţit) în zona membrelor superioare. În urma loviturilor, femeia a necesitat acordarea de îngrijiri medicale şi a fost transportată la Spitalul Municipal Bârlad.”, a comunicat IPJ Vaslui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI