Ce animal consumă alcool în fiecare zi. Descoperirea stupefiantă a oamenilor de știință

Ce animal consumă alcool în fiecare zi. Descoperirea stupefiantă a oamenilor de știință
Un animal consumă zilnic alcool.

Oamenii de știință au făcut o descoperire șocantă. Experții au aflat că există un animal care consumă alcool în fiecare zi. Un studiu realizat de o echipă de biologi de la o universitate prestigioasă din Statele Unite ale Americii au adus acest detaliu în prim-plan. Care sunt dovezile și despre ce animal este vorba? Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta. Unele elemente ar explica și slăbiciunea oamenilor în fața băuturii.

Animalul care consumă zilnic alcool: experții au fost uimiți

Robert Dudley, biolog la UC Berkeley din California, Statele Unite ale Americii, studiază de un sfert de secol despre dorința oamenilor pentru alcool. Omul de știință a publicat o carte în anul 2014 care a stârnit controverse.

Este vorba despre: „Maimuța beată: de ce bem și abuzăm de alcool”. Expertul sugerează în rândurile sale că această preferință ar fi moștenită de la strămoșii nostri, primatele.

Există credința că maimuțele ar fi învățat să folosească mirosul de alcool pentru a recunoaște fructele mai coapte. Ipoteza pare că poate fi confirmată de un nou studiu.

Acesta este un pas uriaș pentru a putea înțelege modul în care s-a format dragostea pentru alcool în creierul uman. O echipă de biologi de la UC Berkeley a colectat fructe care au fost mâncate și aruncate de maimuțele păianjen cu mâinile negre din Panama.

Cercetătorii au descoperit că fructele aveau de obicei o concentrație de alcool între unu și două procente în volum. Totul a fost coordonat de primatologul Christina Campbell de la Universitatea de Stat din California, Northridge (CSUN), mâna ei dreaptă fiind Victoria Weaver.

,,Va fi nevoie ca altele să fie făcute, însă se pare că există adevăr în ipoteză”

Analizele subiecților au arătat că fructele culese aveau o concentrație de alcool în ele ca urmare a fermentației naturale. Biologii au prelevat și mostre de urină de la animalele studiate. În modul acesta au observat că urina conținea metaboliți secundari ai alcoolului.

,,Pentru prima dată, am reușit să arătăm, fără nicio umbră de îndoială, că primatele sălbatice, fără interferențe umane, consumă fructe ce conțin etanol.

Sigur, este doar un singur studiu, va fi nevoie ca altele să fie făcute, însă se pare că există adevăr în ipoteza maimuței bete”, a explicat primatologul Christina Campbell.

Un detaliu care nu a fost încă descoperit este cantitatea din fructe pe care maimuțele o consumă zilnic și ce efecte are asupra comportamentului lor.

Studiul a fost realizat pe insula Barro Colorado din Panama, unde Dudley s-a gândit pentru prima oară la rolul etanolului în alimentația animalelor.