O lege veche a fost acum modificată, se vor impune sancțiuni clare pentru cei care nu respectă obligația. Ce amenzi riscă românii care nu își asigură locuințele și cât a ajuns să coste o poliță? Prețurile tocmai au fost majorate cu un procent semnificativ.
Au apărut sancțiuni și amenzi pentru românii care nu își asigură locuințele. În plus, cu doar câteva zile în urmă, costul acestor polițe a crescut, majorarea fiind una semnificativă.
Cu toate că asigurarea locuințelor a devenit obligatorie pentru proprietarii de la noi din țară încă din anul 2008, nu toți s-au conformat. Legea, ce este în vigoare de câțiva ani, se modifică, prin adăugarea de sancțiuni pentru cei care nu au o poliță valabilă.
Din luna noiembrie a acestui an, valoarea asigurării pentru locuințe a crescut. Prețul a fost mărit cu nu mai puțin de 30%. Astfel, de la 100 de lei, cât costa înainte, proprietarii de locuințe vor scoate din buzunar 130 de lei. A fost o măsură necesară, spun specialiștii, în condițiile în care ultima oară când a fost majorată a fost în anul 2010.
În condițiile în care sancțiunile prevăzute de legea din 2008 nu erau aplicate, autoritățile au adus unele modificări, fiind anunțate reguli și penalizări aspre.
Persoanele care nu au această poliță nu își vor putea înscrie casa în cartea funciară. Se anunță controale, iar cei care nu respectă obligația riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.
Te-ar putea interesa și: Amenzi de 230.000 de lei în Mall Băneasa. Neregulile grave descoperite de ANPC
La sfârșitul lunii octombrie, reprezentanții Uniunii Naționale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România au transmis că doi din cinci români spun că plănuiesc să îşi asigure complet locuinţa în 2024.
”4 din 5 români se declară interesaţi şi foarte interesaţi de asigurarea locuinţelor şi a bunurilor pe care le deţin, iar 2 din 5 români spun că vor încheia anul următor atât poliţa obligatorie PAD, cât şi pe cea facultativă dedicată locuinţei”, arată rezultatele celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să ştie românii care vor să crească porci în curte. Legea s-a schimbat, aşa pot lua amenzi mari