George Simion, atac dur la adresa lui Orban: ”E ultimul care să vorbească despre excentricităţi în Parlament”

George Simion, atac dur la adresa lui Orban: ”E ultimul care să vorbească despre excentricităţi în Parlament”
AUR anunță continuarea protestelor anti-restricții

Războiul declarațiilor politice, în contextul tensiunilor din aceste zile, este unul intens. În Parlamentul României au avut loc discuții aprinse între Ludovic Orban și liderul AUR, George Simion. Acesta din urmă a trecut la acuzații grave la adresa șefului Camerei Deputaților. De cealaltă parte, Ludovic Orban i-a acuzat pe deputații AUR de excentricitate.

Războiul declarațiilor dintre George Simion și Ludovic Orban

Tensiunea acestor zile o poți tăia cu cuțitul în cele două camere ale Parlamentului României. De-o parte opoziția atacă pe orice cale deciziile PNL-ului, aflat la guvernare, de cealaltă parte PNL acuza Alianța AUR de excentricități și proteste ilegale.

Startul noului război al declarațiilor, cel puțin în Camera Deputaților, l-a dat Ludovic Orban prin afirmațiile și ironiile la adresa deputaților Alianței AUR, acesta declarând:

”Sunt excentrici şi neobişnuiţi. Nu sunt obişnuiţi şi nu înţeleg mulţi dintre ei unde se găsesc. Suntem în Parlamentul României, unde ai anumite rigori în ceea ce priveşte comportamentul. Nu poţi să te comporţi… Mănâncă în sala de plen, se filmează, filmează inclusiv şedinţele de Birou permanent, filmează ostentativ, atenţie, mai ales în timp ce vorbesc.

E adevărat că cei care îi privesc nu cunosc întotdeauna regulamentul, prevederile regulamentare şi nu îşi dau seama că de multe ori spun nişte năzbâtii care probabil li se par foarte interesante pentru ei”, declara Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

Pentru a nu fi mai prejos George Simion i-a dat replica cât se poate de repede șefului Camerei Deputaților. Liderul AUR i-a amintit șefului PNL de încălcările flagrante pe care acesta le-a făcut, chiar în cadrul Camerei Deputaților:

”Domnul Orban a spus că suntem excentrici şi mâncăm în Parlament. Domnul Orban este ultimul care să vorbească despre excentricităţi, pentru că el bea în Parlament”, declară George Simion.

AUR anunță continuarea protestelor anti-restricții

Adevărate sau nu acuzațiile aduse de George Simion, nu fac altceva decât să incingă spiritele între cele două formațiuni politice. Provocările, și de-o parte și de alta, accentuează și mai mult presiunea din plenul Camerei, între PNL și Alianța AUR.

Câștigătorii celor 9% în Parlamentul României au devenit din ce în ce mai vocali în aceste zile. Protestele, la nivel național, îi au ca fruntași pe membri Alianței AUR, multe din lozincile strigate de aceștia fiind împotriva actualei guvernări conduse de PNL.

Sunt așteptați să iasă din nou în stradă un număr important de români, atât în București, cât și în celelalte orașe mari. Protestele vieează clar măsurile dure impuse de autoritățile centrale și locale, manifestanții cerând abrogarea multora dintre ele.