Ce afaceri se vor redeschide, de fapt, după 15 mai. Anunțul făcut de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-un anunț de ultimă oră, că, dupa 15 mai, se vor redeschide saloanele de înfrumusețare, însă acestea vor putea funcționa doar „în condiții speciale de distanțare, de igenă“. Mai multe detalii despre măsurile ce vin odată cu mijlocul lunii mai, precum și ce alte afaceri se vor redeschide, în cele ce urmează.

Ne vom deplasa FĂRĂ declarație

Începând din data de 15 mai, românii vor putea să se deplaseze în localitate fără a avea asupra lor declarația pe propria răspundere, potrivit ultimului anunț făcut de președintele României.

„În primul rând, după 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă. Dar, este clar, nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi venoie să declarăm în prealabil unde mergem. Este un prim pas important.

Mulți mă întreabă și se întreabă: «Bun, și ce se întâmplă mai departe?». Vreau să spun, din capul locului, că așa numita relaxare se va face pas cu pas. Un astfel de pas fiind, de regulă, cam de două săptămâni, deci unele măsuri le vom lua începând din 15 mai, iar următorul calup de măsuri de relaxare va veni, probabil, la începutul lui iunie, pe urmă mijlocul lui iunie, șamd“, a punctat Iohannis.

Ce afaceri se redeschid după 15 mai

Începând din 15 mai se redeschid frizeriile și saloanele de cosmetică, precum și muzeele ori cabinetele stomatologice, dar, doar în anumite condiții.

Frizeriile și cabinetele stomatologice se deschid din 15 mai
Frizeriile și cabinetele stomatologice se deschid din 15 mai

Iată anunțul făcut de șeful statului:

„Acum, din 15 mai vom avea, de exemplu, la dispoziție saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, șamd. De asemenea, din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, etc. Dar, toate în condiții speciale de distanțare, de igenă.

Cu toții vom purta mască de protecție în spații publice închise. De asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii! Măsurile de relaxare, de mișcare mai liberă, nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. Această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat“, a transmis președintele Klaus Iohannis.