03 oct. 2023 | 15:20

Ce adaugă Gabriela Cristea în compoziție pentru cea mai bună tocăniță. Este trucul folosit de greci: ‘Arată senzațional’

Sfaturi Culinare
Ce adaugă Gabriela Cristea în compoziție pentru cea mai bună tocăniță. Este trucul folosit de greci: ‘Arată senzațional’
Cum prepară Gabriela Cristea tocană de vită. Ce pune prezentatoarea TV în mâncare, potrivit unei rețete grecești.

Prezentatoarea TV Gabriela Cristea a dezvăluit care este trucul folosit de bucătarii din Grecia pentru a găti tocăniță de vită cu gust pur și simplu unic. Este vorba despre un ingredient pe care, mai mult ca sigur, îl ai deja în bucătărie. Iată cum trebuie să procedezi!

Ce ingredient pun grecii în tocana de vită

Gabriela Cristea este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune din România. Este apreciată pentru activitatea sa profesională și proiectele în care se implică. Recent, jurnalista a încercat să jongleze cu un domeniu nou, cel culinar, care pare să-i placă foarte mult.

Tocănița tradițională grecească este preparatul pe care Gabriela Cristea l-a prezentat recent pe rețelele sociale urmăritorilor săi. Prezentatoarea de la Antena Stars a dezvăluit în mediul online și care este ingredientul cheie pentru a găti o tocăniță cu un gust savuros.

Este vorba despre un condiment pe care grecii îl folosesc pentru a oferi o aromă intensă tocanei de vită, anume dafinul. Nu se pune o singură foaie de dafin la preparatul cu pricina, ci un pumn, potrivit prezentatoarei TV Gabriela Cristea.

„Tocănița tradițională grecească, de vită, este aromată cu tot felul de mirodenii. Dafinul este cel mai important. Din păcate, nu am apucat să iau din Grecia, însă sper (ca acesta) să fie aromat. Tocana a fost preluată și în bucătăria românească, dar mult adaptată”, a spus vedeta.

Cum prepară Gabriela Cristea tocană de vită

Ingrediente:

  • carne de vită;
  • cuișoare;
  • ienibahar;
  • usturoi;
  • foi de dafin;
  • 1/2 linguriță de scorțișoară;
  • condimente de bază: sare, piper;
  • vin roșu;
  • pastă de roșii;
  • ulei de măsline;
  • ceapă.

Mod de preparare:

  1. Se curăță și se spală carnea de vită.
  2. Se curăță, se spală și se toacă ceapa pe lung.
  3. Se pune ulei de măsline într-o tigaie, la încins.
  4. Se pune carnea la prăjit în tigaie.
  5. Se pregătește o altă tigaie cu ulei în care se călește ceapa.
  6. Se amestecă ceapa frecvent, pentru a nu se arde.
  7. Se curăță, se spală și se strivește usturoiul.
  8. Se adaugă usturoiul peste ceapă.
  9. Se adaugă pastă de roșii peste ceapă.
  10. Se pun 3 căni cu apă peste ceapa cu roșii și un pahar de vin roșu.
  11. Se adaugă carnea rumenită pe toate părțile peste legume și se condimentează.
  12. Se condimentează preparatul, în funcție de preferințe, cu: cimbru, scorțișoară, ienibahar, cuișoare, foi de dafin (un pumn) etc.

Tocănița de vită trebuie să stea pe foc, la flacără de intensitate mică, acoperită cu capac aproximativ două ore. După ce a fiert, se mai lasă o oră pe aragaz, fără capac, pentru a scădea.

„Arată senzațional! Mirosul este divin”, s-a exprimat Gabriela Cristea.