Prezentatoarea TV Gabriela Cristea a dezvăluit care este trucul folosit de bucătarii din Grecia pentru a găti tocăniță de vită cu gust pur și simplu unic. Este vorba despre un ingredient pe care, mai mult ca sigur, îl ai deja în bucătărie. Iată cum trebuie să procedezi!
Gabriela Cristea este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune din România. Este apreciată pentru activitatea sa profesională și proiectele în care se implică. Recent, jurnalista a încercat să jongleze cu un domeniu nou, cel culinar, care pare să-i placă foarte mult.
Tocănița tradițională grecească este preparatul pe care Gabriela Cristea l-a prezentat recent pe rețelele sociale urmăritorilor săi. Prezentatoarea de la Antena Stars a dezvăluit în mediul online și care este ingredientul cheie pentru a găti o tocăniță cu un gust savuros.
Este vorba despre un condiment pe care grecii îl folosesc pentru a oferi o aromă intensă tocanei de vită, anume dafinul. Nu se pune o singură foaie de dafin la preparatul cu pricina, ci un pumn, potrivit prezentatoarei TV Gabriela Cristea.
„Tocănița tradițională grecească, de vită, este aromată cu tot felul de mirodenii. Dafinul este cel mai important. Din păcate, nu am apucat să iau din Grecia, însă sper (ca acesta) să fie aromat. Tocana a fost preluată și în bucătăria românească, dar mult adaptată”, a spus vedeta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocănița de vită trebuie să stea pe foc, la flacără de intensitate mică, acoperită cu capac aproximativ două ore. După ce a fiert, se mai lasă o oră pe aragaz, fără capac, pentru a scădea.
„Arată senzațional! Mirosul este divin”, s-a exprimat Gabriela Cristea.