Când nu apare pe micul ecran, Gabriela Cristea se ocupă de o altă pasiune și anume gătitul. Vedeta a dezvăluit care este secretul saramalelor tradiționale românești. Prezentatoarea pune un ingredient care nu va provocă arsuri. Află, din rândurile de mai jos, despre ce ingredient este vorba.
Gabriela Cristea petrece o bună parte din timp în bucătarie. Vedeta își delectează zilnic familia cu diverse preparate. Printre acestea se numără și sarmalele tradiționale, pe care le face după o anumită rețetă.
”Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Pentru sarmale o să avem nevoie de carne tocată, eu o am deja tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez și de mult sos de roșii și cimbru
Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.
Gabriela Cristea ne asigură că putem să ne bucurăm de aceste sarmale fără să avem grija arsurilor digestive. Se pare că celebra prezentatoare preferă să nu călească ceapa. În așa fel, se pot preveni anumite probeleme digestive.
”Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul.”, a continuat ea.
Pentru un plus de savoare și de gust, vedeta optează și pentru adăugarea de carne afumată. Nelipsit din compoziție este și cimbrul care poate oferi un gust delicios preparatului. De asemenea, înainte de a pune orezul în compoziție, aceasta îl spală bine.
„Încep să fac amestecul și am afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată. Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înăuntru mai pun așa, niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte bine, bine. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii pentru că îmi inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie.
Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii. Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare și cimbru, așa le fac eu, și o mai pun și două foi de dafin, dar le aromatizez cu cimbru pentru că așa ne plac nouă. Suntem destul de generoși cu cimbrul. Acum amestesc compoziția. Între straturile de sarmale, în oală, pun și sos de roșii și cimbru. Le pun la fiert cu vin și apă.”, a spus Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe pagina ei personală de Facebook.
Citește și: De ce ies sarmalele uscate și tari, de fapt. Ce greșeală fac multe gospodine când pregătesc carnea