09 feb. 2024 | 14:09

Ce a spus Vladimir Putin despre România în ultimul interviu: ‘A avut o parte din teritoriile Ucrainei’

Politică
Ce a spus Vladimir Putin despre România în ultimul interviu: ‘A avut o parte din teritoriile Ucrainei’
Ce a spus Vladimir Putin despre România în ultimul interviu: ‘A avut o parte din teritorii’

Vladimiri Putin a vorbit despre România în ultimul lui interviu, ceea ce a pus pe jar o lume întreagă. Liderul rus a făcut dezvăluiri impresionante, care au ridicat o mulțime de semne de întrebare. Ce a putut spune președintele Rusiei și ce planuri are.

Vladimir Putin vorbește despre România

Într-un interviu amplu acordat celebrului jurnalist american Tucker Carlson, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a adus în discuție o temă sensibilă: situația minorităților din Europa. Putin a exemplificat problema cu ucrainenii de etnie maghiară din regiunea Transcarpatia, subliniind faptul că aceștia, deși trăiesc pe teritoriul Ucrainei, își păstrează cu strictețe obiceiurile, limba și identitatea maghiară.

„Este fascinant să observăm cum ucrainenii de etnie maghiară din Transcarpatia se identifică cu cultura și identitatea maghiară, chiar dacă trăiesc pe teritoriul Ucrainei,” a declarat Putin în cadrul interviului.

Liderul rus a subliniat similitudinile cu situația cetățenilor ruși din Ucraina, sugerând că aceștia ar putea experimenta aceeași legătură puternică cu Rusia. Cu toate acestea, președintele rus a negat orice afirmații referitoare la un posibil transfer de teritorii sau schimb de populație între Rusia și Ucraina în acest sens.

„Niciodată! Nu am vorbit așa ceva. Nu am avut nicio conversație, dar știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte,” a afirmat Putin.

Află și: Cine este Tucker Carlson, jurnalistul american care a reușit să-l convingă pe Vladimir putin să îi ofere un interviu

O altă temă abordată în interviu a fost istoria postbelică a Europei de Est și redistribuirea teritorială din urma celui de-al Doilea Război Mondial. Putin a explicat că Ucraina a primit teritorii care inițial aparțineau Poloniei, Ungariei și României. În acest context, președintele rus a subliniat că România a pierdut porțiuni de teritoriu în favoarea Ucrainei.

„După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Așadar, avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial,” a adăugat Putin.

Declarațiile sale au stârnit controverse și speculații cu privire la interpretarea istorică și perspectivele geopolitice, aducând subiectul minorităților și redistribuirii teritoriale în atenția publicului internațional.

Putin nu vrea să atace țările baltice

Într-un celebrul interviu acordat comentatorului politic american Tucker Carlson, președintele rus Vladimir Putin a respins vehement orice speculații privind o eventuală invazie în țări membre ale NATO, precum Polonia sau Letonia.

Putin a declarat că Rusia nu are niciun interes în a ataca sau invada aceste țări, adăugând că o astfel de acțiune ar fi „absolut exclusă” și că ar putea avea loc doar în cazul unui atac direct asupra Rusiei.

În ceea ce privește conflictul cu Ucraina, liderul rus a reiterat poziția sa, descriind invazia ca pe o măsură defensivă necesară pentru a proteja interesele Rusiei și pentru a contracara amenințarea extinderii NATO. Putin a subliniat că, înainte de izbucnirea conflictului, liderii ucraineni erau sub „control american complet,” refuzând să negocieze cu Rusia pentru a evita războiul.

Citește și: Vladimir Putin anunță finalul războiului din Ucraina. A rupt tăcerea: ‘Opriți-vă și totul se va termina în câteva săptămâni’

Într-un alt aspect al interviului, Putin a adus în discuție cazul ziaristului american Evan Gershkovich, reținut în Rusia. Potrivit președintelui rus, discuțiile între oficialii ruși și americani privind eliberarea jurnalistului au avansat într-o direcție pozitivă. Putin a sugerat că o soluție ar putea implica schimbul lui Gershkovich cu Vadim Krasikov, condamnat pentru uciderea unui disident cecen în 2019 la Berlin.

„Nu există niciun tabu pentru a rezolva această problemă. Suntem dispuși să o rezolvăm, dar există anumiți termeni discutați prin canale speciale de servicii. Cred că se poate ajunge la un acord,” a afirmat președintele rus în timpul interviului.

Declarațiile lui Putin par să sublinieze dorința Rusiei de a evita escaladarea conflictelor și de a găsi soluții diplomatice în situații tensionate, în ciuda diferențelor politice și geopolitice existente între Rusia și alte țări.

Vladimir Putin are încredere în Putin

Vladimir Putin, a declarat ferm că este „imposibil” ca Rusia să fie învinsă în Ucraina și a respins categoric orice planuri de invazie în Polonia sau Letonia. Acest mesaj, transmis pe parcursul a două ore, a fost menit să ofere o perspectivă asupra poziției Rusiei în contextul relațiilor internaționale, fiind perceput de unii ca o lecție de istorie subiectivă.

Putin a afirmat că, în ciuda speculațiilor anterioare, o înfrângere strategică a Rusiei în Ucraina este „imposibilă prin definiție” și că această realitate este acum recunoscută și în Occident.

„Până acum erau multe vociferări și țipete cu privire la urgența unei înfrângeri strategice a Rusiei pe câmpul de bătaie. Dar acum se pare că și-au dat seama că asta e dificil, de fapt imposibil. Din punctul meu de vedere e imposibil prin definiție. Nu se va întâmpla niciodată,” a declarat Putin.

Citește și: Averea oficială pe care o are Vladimir Putin. Ce apare în declarația sa modestă, e infimă față de anunțul Forbes

În ceea ce privește posibilele acțiuni ale Rusiei în Europa, Putin a exclus orice intenție de invazie în Polonia și Letonia, subliniind că Rusia „nu are interese” în aceste țări.

„Și am impresia că cei care au puterea în Occident înțeleg și ei acum acest lucru. Iar dacă au înțeles acest lucru, atunci trebuie să se gândească la ce urmează. Noi suntem gata de dialog,” a adăugat liderul rus.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro