Ce a spus Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei. Vestea pe care trebuie s-o afle milioane de bucureșteni

Ce a spus Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei. Vestea pe care trebuie s-o afle milioane de bucureșteni

Bucureștiul are un loc fruntaș în țară cu cei mai mulți infectați de coronavirus, dar și cele mai multe decese cauzate de cornavirus. În plus, Capitala se află în scenariul roșu, după depășirea de 3 infectări la mia de locuitori, iar școlile, restaurantele, cafenelele și cinematografele au fost închise, iar masca e obligatorie și în spațiile deschise.

Ce a spus Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei

De asemenea, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă există posibilitatea carantinării Bucureștiului și a unor județe, spunând că deciziile se iau în urma propunerilor făcute de specialiști.

”Propunerea de carantinare trebuie să vină de la experți, de la specialiști. Nu am auzit nicio propunere de carantinare a Bucureștiului sau a județelor. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului.”, a declarat Klaus Iohannis.

Tot Klaus Iohannis a vorbit și despre alegerile parlamentare. Astfel, șeful statului a adăugat că aceste alegeri trebuie să aibă loc la termen, fiind fundamentale pentru modul în care se va gestiona pandemia și perioada post-pandemie.

„Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie, dată care a fost stabilită deja de câteva luni.

Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale, și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit și cu mai multe șanse peste câteva luni”.

Șeful statului a subliniat că alegerile trebuie să aibă loc la termen

„Este absolut fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un Guvern susținut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie, de când ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă! Actuala majoritate a întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. (…).”, a mai precizat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI