Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului. Moment încordat, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs

Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului. Moment încordat, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs

Seara de marți a fost una care le-a oferit alegătorilor români o perspectivă mai bună asupra viitorului conducător al țării. După ce fiecare candidat la prezidențiale a organizat o dezbatere cu presa, a ieșit la iveală și un moment mai puțin plăcut, când aceștia au avut de răspuns la o întrebare de matematică.

Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului

Mai exact, Viorica Dăncilă a fost întrebată care este aria cercului, momentul fiind unul care a pus-o în încurcătură pe candidata PSD la prezidențiale. Fostul premier le-a oferit jurnaliștilor un răspuns eronat atunci când a primit întrebarea legată de aria cercului. Viorica Dăncilă a răspuns, însă, doar pe jumătate, pentru că a afirmat cu zâmbetul pe buze că aria cercului este „raza la pătrat”.

Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului. Moment încordat, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs
Momentele au fost încordate, marți seară, după ce și Klaus Iohannis a primit întrebarea legată de aria cercului

„Aria cercului este egală cu pi (π) înmulţit cu raza la pătrat”, a venit și corecția din partea membrei din presă care i-a adresat această întrebare, deloc întâmplătoare. La rândul său, candidatului PNL, Klaus Iohannis, i-a fost menționat acest aspect și a fost întrebat dacă dorește să răspundă. Fost profesor de fizică, acesta a schițat doar un zâmbet și a preferat să treacă la un alt subiect.

De asemenea, jurnalistul Ion M. Ioniță a fost cel care i-a spus lui Klaus Iohannis mai multe detalii despre răspunsul eronat al Vioricăi Dăncilă, în ceea ce privește aria cercului. A reprezentat un moment amuzant pentru actualul președinte, pentru că a început să râdă, fără a mai spune altceva, în cadrul dezbaterii de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Cea aflată la conducerea PSD a primit respectiva întrebare de matematică după ce a menționat că a fost profesoară, dar și că a dat meditații de matematică gratuite, în cadrul unui interviu televizat. Fostul premier a repetat răspunsul corect al formulei de calcul pentru aria cercului, în dezbaterea proprie de marți seară, fără să stea prea mult pe gânduri, potrivit Digi24.