Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului. Moment încordat, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs

Seara de marți a fost una care le-a oferit alegătorilor români o perspectivă mai bună asupra viitorului conducător al țării. După ce fiecare candidat la prezidențiale a organizat o dezbatere cu presa, a ieșit la iveală și un moment mai puțin plăcut, când aceștia au avut de răspuns la o întrebare de matematică.

Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului

Mai exact, Viorica Dăncilă a fost întrebată care este aria cercului, momentul fiind unul care a pus-o în încurcătură pe candidata PSD la prezidențiale. Fostul premier le-a oferit jurnaliștilor un răspuns eronat atunci când a primit întrebarea legată de aria cercului. Viorica Dăncilă a răspuns, însă, doar pe jumătate, pentru că a afirmat cu zâmbetul pe buze că aria cercului este „raza la pătrat”.

Ce a răspuns Klaus Iohannis la întrebarea cu aria cercului. Moment încordat, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs
Momentele au fost încordate, marți seară, după ce și Klaus Iohannis a primit întrebarea legată de aria cercului

„Aria cercului este egală cu pi (π) înmulţit cu raza la pătrat”, a venit și corecția din partea membrei din presă care i-a adresat această întrebare, deloc întâmplătoare. La rândul său, candidatului PNL, Klaus Iohannis, i-a fost menționat acest aspect și a fost întrebat dacă dorește să răspundă. Fost profesor de fizică, acesta a schițat doar un zâmbet și a preferat să treacă la un alt subiect.

De asemenea, jurnalistul Ion M. Ioniță a fost cel care i-a spus lui Klaus Iohannis mai multe detalii despre răspunsul eronat al Vioricăi Dăncilă, în ceea ce privește aria cercului. A reprezentat un moment amuzant pentru actualul președinte, pentru că a început să râdă, fără a mai spune altceva, în cadrul dezbaterii de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Cea aflată la conducerea PSD a primit respectiva întrebare de matematică după ce a menționat că a fost profesoară, dar și că a dat meditații de matematică gratuite, în cadrul unui interviu televizat. Fostul premier a repetat răspunsul corect al formulei de calcul pentru aria cercului, în dezbaterea proprie de marți seară, fără să stea prea mult pe gânduri, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI