Ce a putut spune Ilie Năstase despre Emma Răducanu. A cam comis-o, din nou!

Ce a putut spune Ilie Năstase despre Emma Răducanu. A cam comis-o, din nou!
Ilie Năstase este de părere că „se schimbă generațiile”

Noul fenomen mondial în tenis, Emma Răducanu, l-a impresionat pe celebrul Ilie Năstase prin performanța de a ajunge în finala US Open. Fostul mare jucător român a avut totuși câteva remarci ironice la adresa britanicei cu origini românești. În același timp, Ilie Năstase este de părere că în tenisul feminin sunt mult mai multe schimbări decât în tenisul masculin, unde Djokovich este figura dominantă a ultimilor ani.

Năstase este de părere că „se schimbă generațiile”

Performanța tinerei de 18 ani, Emma Răducanu, britanica cu origini românești este un lucru impresionant. Nici celebrul Ilie Năstase nu a rămas impasibil la performanța tinerei, apreciind faptul că anul acesta finala feminină a fost una a adolescenților. În același timp, fostul număr unu mondial și câștigător de US Open în 1973, a mai fost de părere că în tenisul feminin, comparativ cu ce se întâmplă la băieți, este într-o permanentă schimbare.

„E frumos că două fetițe de 18 și 19 ani sunt în finală, una din calificări! Se schimbă generațiile. La fete e momentul să se întâmple asta, la băieți nu cred”, a declarat Ilie Năstase

„Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep”

În același interviu Ilie Năstase, care a participat la nunta Simonei Halep, a vorbit și despre actuala situație a sportive române în clasamentul WTA, și dacă aceasta va putea reveni la forma care a consacrat-o în acești ani.

„Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep, dacă a fost odată pe locul unu. Aia contează. Că este acum pe locul 14, după mine, asta nu mai contează. Ea oricum nu este jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul.

Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo. Clasamentele nu mai contează. Ştiu că o să joace la Indian Wells, Cluj-Napoca şi la Turneul Campioanelor, dacă se califică.”, a mai declarat Ilie Năstase la Centrul Naţional de Tenis, citat de Agerpres.

Ilie Năstase face alte declarații pe marginea performanței adolescentei de 18 ani

Celebrul jucător de tenis este recunoscut pentru faptul că, de cele mai multe ori, a spus ceea ce a gândit și fără menajamente. Deși impresionat de performanța Emmei Răducanu de a ajunge în finala US Open, Ilie Năstase declară că nu ar trebui să fie neapărat motiv de mândrie pentru români, având în vedere care este, de fapt, cetățenia acesteia.

„Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-a inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce?  Pentru că ea s-a născut în altă ţară.

Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei. Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări. Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii.”, declară Ilie Năstase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI