Ce a pățit un voluntar care a acceptat să fie testat anti-covid. Nimănui nu i-a venit să creadă

Ce a pățit un voluntar care a acceptat să fie testat anti-covid. Nimănui nu i-a venit să creadă
Mărturii incredibile făcute de un voluntar vaccinat împotriva coronavirusului

Mărturii incredibile făcute de un voluntar care a acceptat să fie testat anti-covid. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la câteva ore după administrarea vaccinului este uimitor.

Mărturiile unui voluntar vaccinat împotriva COVID-19

Un tânăr din Marea Britanie care s-a oferit voluntar pentru vaccinarea împotriva coronavirusului face dezvăluiri incredibile despre ce s-a întâmplat după imunizarea cu injecţia produsă de cei de la AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford. Conform bărbatului, la doar 14 ore de la injecţie, a făcut febră, a avut frisoane puternice şi mari dureri de cap.

“M-am trezit la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar totuşi aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea mi-a cumpărat rapid paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ 24 de ore. De asemenea, eram letargic. Practic, nu am putut face nimic”, a povestit britanicul, conform celor de la DailyMail.co.uk.

Acesta s-a vaccinat în luna mai şi a explicat că simptomele grave au dispărut abia după trei zile de la imunizare, însă efectele minore au continuat încă alte câteva zile.

“M-am simţit slăbit, fără puteri, vreo câteva zile. A fost groaznică toată perioada, parcă nu eram eu”, a mai declarat voluntarul.

Deşi trebuia să îi fie administrată o nouă doză a vaccinului, acesta a primit un e-mail în care i s-a transmis că studiul a fost oprit temporar din cauza unor probleme pe care le-a întâmpinat un pacient în legătură cu imunizarea.

Mărturii incredibile făcute de un voluntar vaccinat împotriva coronavirusului
Mărturii incredibile făcute de un voluntar vaccinat împotriva coronavirusului

Când va fi gata vaccinul împotriva coronavirusului

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil la finalul lunii decembrie. Compania britanico-suedeză este acum în aşteptarea aprobărilor emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor. Vaccinul a intrat în faza 3 a studiilor sale clinice în luna septembrie.

„Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie.

Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui. Nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă. Dacă acest lucru va trebui făcut anual, atunci vom putea să obţinem bani de pe urma vaccinului începând din 2022. Însă trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostru funcţionează cu adevărat”, a adăugat CEO-ul companiei AstraZeneca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI