Ce a pățit un șofer român de TIR în Franța. Decizia judecătorilor: ce amendă halucinantă a primit

Ce a pățit un șofer român de TIR în Franța. Decizia judecătorilor: ce amendă halucinantă a primit
Decizia judecătorilor și ce amendă halucinantă a primit șoferul român de TIR

Ce a pățit un șofer român de TIR în Franța? Indiferent în ce situație ar fi cineva, drogurile de mare risc însemană închisoare. Legile statelor europene, și nu numai, prevăd în anumite cazuri chiar pedepse mari în aceste situații. Presa franceză a relatat zilele acestea ce a pățit un șofer român de TIR în Franța. Decizia judecătorilor a fost extrem de dură, cât despre ce amendă halucinantă a primit, am aflat că este una extrem de mare.

Incident cu droguri de mare risc. Ce a pățit un șofer român de TIR în Franța

Conform publicației franceze „Le Depeche”, pe 11 iunie 2022, un șofer român de TIR a fost controlat pe A 20 de către serviciul vamal. Încărcătura de prosoape de hârtie era destinată centrului de achiziții Carrefour din Ain.

Conform informațiilor, vameșii au observat saci de gunoi negri între cei 33 de paleți de prosoape de hârtie. Înăuntru erau ascunse „valize marocane”care conțineau 381 de kilograme de polen de canabis. Valoarea estimată era cuprinsă între 2 și 10 euro pe gram.

Românul ar fi explicat că încărcarea a fost făcută în Portugalia, la Draga, pe 6 iunie. În declarația sa șoferul de TIR a spus că a rămas în cabină în timp ce camionul său era încărcat. Românul a mai declarat că cei 2 bărbați care încărcau TIR-ul i-au ordonat să facă.

Românul, mai spune publicația amintită, a dormit după Carcassonne, iar urmăritorii i-ar fi cerut să iasă de pa autostradă, după care ar fi preluat conducerea convoiului. La interogatoriul șoferului au fost găsite două telefoane mobile, dar acestea nu conțineau niciun schimb de mesaje cu presupușii urmăritori.

„Nu există niciun element despre urmăritori, nicio explicație despre persoanele care îl amenință. În înregistrările video se găsesc doar 2 urme de trecere a 2 BMW-uri.

În 100% din cazurile similare, șoferul spune că nu știe ce se află în camionul său.”; declară procurorii francezi care au preluat cazul șoferului român.

Decizia judecătorilor și ce amendă halucinantă a primit șoferul român de TIR

Avocatul românului remarca faptul că mama și sora acestuia erau prezente și au călătorit din România, alături de acesta, se mai arată în informațiile din presa franceză.

După deliberare, Curtea s-a pronunțat după ce a urmat aproape toate observațiile procurorului Rossi. Românul a fost găsit vinovat, fiind condamnat la 5 ani de închisoare cu detenție continuă, interzicerea accesului pe teritoriul francez timp de 10 ani, cu toate că procurorul solicitase o interdicție definitivă.

Instanța a dispus confiscarea vehiculului și a remorcii acestuia, confiscarea polenului de canabis și a celor 940 de euro găsiți în vehicul, precum și plata unei amenzi de 1 milion de euro către serviciul vamal. Conform deciziei judecătorilor francezi, românul are la dispoziție 10 zile pentru a face apel împotriva acestei hotărâri.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, locuiește în România, unde a creat o mică firmă de transport rutier în 2003, pe care a deschis-o la nivel internațional în 2005. Firma acestuia dispune de 3 camioane și are un angajat.