Ce a pățit un șofer din Craiova după ce a parcat în centrul orașului. Atenție mare!

Ce a pățit un șofer din Craiova după ce a parcat în centrul orașului. Atenție mare!
Ce a pățit un șofer din Craiova după ce a parcat în centrul orașului

Un șofer din Craiova a parcat în centrul orașului, într-o parcare cu plată. A plătit pentru o oră de parcare mult mai mult față de cât se aștepta, de 70 de ori mai mult, și s-a trezit cu banii luați din cont.

Un craiovean a fost taxat 70 de ori pentru o oră de parcare

Întâmplarea a avut loc la începutul lunii iunie. Nici până acum nu a reușit bărbatul să-și recupereze banii. Acesta a spus că din cauza unei erori a sistemului de plată prins sms, pentru o oră de parcare s-a trezit cu 35 de euro retrași din cont.

Bărbatul a parcat în centrul Craiovei, în zona English Park. A trimis mesaj pentru o oră de parcare și totul părea în regulă. Apoi, aproape trecuse o oră de când a dat sms, așa că a mai dat încă un mesaj pentru o altă ora de parcare. Atunci când a trimis al doilea mesaj, i-a apărut o eroare prin care îi spunea că mesajul nu a fost trimis.

„În final am decis să plec spre maşină pentru că dacă am văzut că nu se trimit mesajele am zis că nu vreau să risc amenda. Când am ajuns în maşină au început să curgă mesajele. Au fost 70 de mesaje care au venit unul după altul. Iniţial am crezut că este o eroare. Însă, a doua zi am verificat în cont şi fusesem taxat pentru toate cele 70 de mesaje. În total, 35 de euro cost suplimentar“, a povestit Cristian Iordache.

Parcări scumpe în stațiunea Mamaia

Turiștii care vin cu mașini personale în stațiunea Mamaia trebuie să vină și cu banii de parcare pregătiți. Pentru o ora de parcare trebuie să plătească 2 lei, pentru două ore 6 lei, pentru trei ore 10 lei, iar apoi 4 lei pentru fiecare oră în plus. Practic, pentru o zi și o noapte, șoferii vor fi obligați să plătească 94 de lei.

Plata se face printr-o aplicație, prin sms sau cu tichetele de parcare. Din păcate, există o problemă. Șoferii nu pot plăti parcarea timp de o zi sau o săptămână, așa că sunt nevoiți să trimită sms din oră în oră. În caz contrar, riscă amenzi mari sau ridicarea autovehiculului. Pentru 6 zile de concediu, turiștii ajung să plătească 442 de lei doar parcarea.

Marea majoritate a hotelurilor nu au propriile parcări. Aici este o mare problemă. Cele mai multe sunt parcări publice, iar hotelurile dacă doresc să închirieze de la primărie, nu au tarife preferențiale, deci trebuie să știm că toate acestea se reflectă până la urmă în buzunarul turistului. Dacă îi dă hotelul parcarea gratuită, trebuie să își scoată de undeva banii ăia de parcare, a precizat Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT, regiunea sud-est.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI