25 iun. 2021 | 11:52

Parcarea în stațiune Mamaia, un lux pe care nu oricine și-l poate permite: „Ajunge un turist să plătească într-o zi aproape prețul unei camere”

News
Parcarea în stațiune Mamaia, un lux pe care nu oricine și-l poate permite:
Parcarea în stațiunea Mamaia a devenit un lux

Pentru turiștii din Mamaia, parcarea a devenit un lux pe care nu mult și-l permit. Recent, municipalitatea a introdus taxe pe toate locurile de parcare din stațiune. Hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați, prin lege, să asigurare parcare pentru turiști. Din păcate, cei care nu beneficiază de astfel de facilități vor plăti mulți bani pentru o zi de parcare.

Parcarea în stațiunea Mamaia a devenit un lux

Turiștii care aleg să vină în stațiunea Mamaia, cu propriul autoturism, vor trebuie să plătească bani grei pentru un loc de parcare. Pentru o oră vor trebui să plătească 2 lei, pentru două ore 6 lei, 10 lei pentru trei ore, apoi 4 lei pentru fiecare oră în plus.

Dacă adunăm, pentru o zi și o noapte, șoferii vor fi nevoiți să achite 94 de lei, incluzând aici și o jumătate de oră gratuită. De asemenea, plata se face printr-o aplicație, prin SMS sau cu ajutorul unor tichete de parcare. Cu toate acestea, există o problemă. Oamenii nu au la dispoziție să achite parcarea timp de o zi sau o săptămână.

Cei care vor să-și păstreze locul de parcare, vor trebuie să trimisă SMS la fiecare oră. În cazul în care șoferii nu procedează astfel, riscă amenzi mari sau chiar ridicarea autovehiculului în unele cazuri. În Bulgaria, oamenii pot plăti parcarea la oră, la cinci ore sau pe zi. Prețul este de 18 leva pe zi, adică 45 de lei.

Tarife pentru parcări mai mari decât în centrul Bucureștiului

ANAT și Organizația patronală Mamaia au propus la primărie amendamente, astfel încât șoferii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepție. Din păcate, nu s-a găsit înțelegere. Parcarea în Mamaia este foarte scumpă, un turist ajunge să plătească prețul unei camere de hotel pe zi.

Este posibil ca în următoarele zile să reușim să găsim o variantă, pentru că în zona 0, în centrul orașului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureștiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinații de top din Europa, spune Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT, regiunea sud-est.

Pentru 6 zile de concediu, șoferii ajung să plătească, doar pentru locul de parcare, 442 de lei.

Marea majoritate a hotelurilor nu au propriile parcări. Aici este o mare problemă. Cele mai multe sunt parcări publice, iar hotelurile dacă doresc să închirieze de la primărie, nu au tarife preferențiale, deci trebuie să știm că toate acestea se reflectă până la urmă în buzunarul turistului. Dacă îi dă hotelul parcarea gratuită, trebuie să își scoată de undeva banii ăia de parcare, a adăugat Cristian Bărhălescu.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro