Ce a pățit un cuplu din România când a revenit din Grecia. Ireal ce au făcut polițiștii bulgari: „Mare atenție”

Ce a pățit un cuplu din România când a revenit din Grecia. Ireal ce au făcut polițiștii bulgari: „Mare atenție
Ce a pățit un cuplu din România când a revenit din Grecia.

Un cuplu care revenea din vacanța din Grecia a pățit un lucru neașteptat în timp ce a tranzitat Bulgaria, pentru a reveni în România. Românii au menționat revoltați întâmplarea pe grupul de Facebook Forum Grecia, stârnind o adevărată dezbatere pe rețeaua socială amintită. „Să nu pățiți ca noi”, au scris românii.

Ce a pățit un cuplu din România când a revenit din Grecia

Un cuplu din România care revenea din vacanța din Grecia a spus ce a pățit la Vama Russe, după ce a plătit vigneta la un automat din Kulata, punctul de graniță cu Grecia. Românii au scris pe Facebook Forum Grecia că au ajuns să plătească o amendă de 36 de euro, la vama Russe. Cum a fost posibil însă? Iată mesajul postat pe Forum Grecia:

„Atenție să nu pățiți că noi: am plătit vigneta la automat la Kulata la ora 10 și cică scrie în bulgărește că e valabilă de la ora 12…am plătit amendă de 36 euro la Russe„, se arată în mesajul indicat în urmă cu puțin timp.

Ce s-a întâmplat de fapt? În urma acestui mesaj, s-a creat o adevărată dezbatere pe forum, în baza acestui subiect. Internauții au dat și o explicație pentru situația în care au ajuns turiștii români, respectiv aceea de a fi amendați de polițiști.

Care este explicația

Astfel, conform explicațiilor, dat fiind faptul că turiștii români nu au verificat ora și data de intrare în valabilitate a vignetei, indicate, de altfel, pe bonul eliberat de la automat, în limba bulgărească, s-a ajuns în situația de a primi amendă. Întrucât vigneta de weekend începe la 12:00, în ziua de vineri, pentru cele două ore lipsă, s-a ajuns la plata sumei de circa 180 de lei.

„Vigneta de Weekend este valabila de vineri 12:00 pana duminica 23:59”, se arată și pe site-ul Grecia de Weekend.

Iată reacțiile internauților:

„Peste tot scrie că cea de weekend intra in vigoare de la ora 12 vineri până la ora 23:59 duminică”.
„Eu nu înțeleg de ce nu vă faceți vinietele pentru Bulgaria din țara. Puteți la Petrom. Cel de la vama Russe și mai sunt vreo 17-18 în țara unde puteți face. În felul asta scăpați și de coada de la ghișeul de la vama, și de plata online și aveți și dovada în mana.

„Corect sau nu, scrie clar și e așa de când mă știu: vignieta de weekend e valabilă de la ora 12 vineri până duminică la 23:59. Nu e vina lor că nu vă informați.

„Nu e capacană…..se consideră ca vinerea e zi lucratoare și atunci au pus 12 așa din „bun simt”. Apoi nu te obliga nimeni sa o iei pe aia de weekend dacă nu poți sta 2 ore…..aveai varianta pe o saptămână pentru o diferență de 5 leva!!!”, au fost câteva dintre mesajele internauților.