Ce a pățit o femeie cu HIV după ce a luat covid-19. Medicii, uluiți total de cazul ei

Ce a pățit o femeie cu HIV după ce a luat covid-19. Medicii, uluiți total de cazul ei
Ce a patit o femeie cu HIV dupa ce a luat Covid-19

O situație incredibilă s-a petrecut în Africa de Sud. O femeie diagnosticată pozitiv cu HIV a conctactat temutul coronavirus. Ce mutații a suferit organismul ei, în urma bolii. Ce s-a întâmplat, mai exact, după ce a luat COVID-19 și cum s-a tratat. Medicii, uluiți total de cazul ei.

Ce a pățit o femeie cu HIV după ce a luat Covid-19

Medicii din Africa de Sud s-au confruntat cu un caz nemaivăzut până acum. Oamenii de știință au descoperit că o femeie a fost infectată cu virusul COVID-19 deși era diagnosticată pozitiv cu HIV. Organismul pacientei a suferit peste 30 de mutații ale virusului, rezistând în corpul său timp de 216 zile.

Doctorilor nu le-a venit să creadă. Femeia de 36 de ani se află într-un stadiu avansat al bolii HIV, dar nu se știe, momentan, dacă mutațiile suferite de pacientă au fost transmise altor persoane.

De asemenea, până în acest moment, virusul Sars-CoV-2 a suferit 13 mutații ale proteinei spike, despre care se știe că ajută virusul să scape de răspunsul imun și alte 19 mutații care ar putea schimba comportamentul virusului.

Specialiștii din domeniul medicinei au clarificat faptul că persoanele care sunt diagnosticate pozitiv cu HIV ar putea transmite și chiar permite evoluția coronavirusului. Femeia de 36 de ani din Africa de Sud a primit îngrijiri medicale la spital, prezentând numai simptome ușoare ale COVID-19, chiar dacă purta încă virusul SARS-CoV-2.

Cum au scăpat locuitorii din Tanzania de coronavirus

Președintele Tanzaniei John Magufuli a anunțat, prin rugăciune, că țara sa a scăpat de temutul COVID-19, spre bucuria cetățenilor tanzanieni.

„Coronavirusulul a fost eliminat cu ajutorul lui Dumnezeu”,  au fost cuvintele pe care liderul statului tanzanian John Magufuli le-a împărtășit credincioșilor într-o biserică din capitala Dodoma. Anunțul a fost făcut în luna iunie a anului trecut.

În acest timp, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea față de strategia guvernului împotriva noului virus care amenință sănătatea oamenilor.

În ultimele luni de zile, poporul tanzanian s-a confruntat cu o boală neindentificată, în urma căreia au murit 15 persoane și 50 au ajuns de urgență la spital.

„Vreau să le mulțumesc tanzanienilor de toate credințele. Ne-am rugat și am ținut post pentru ca Dumnezeu să ne salveze de pandemia aceasta care s-a abătut asupra țării noastre și a întregii lumi. Dumnezeu ne-a răspuns. Eu cred, și sunt sigur că mulți tanzanieni cred la fel, că boala corona a fost eliminată de Dumnezeu”, a spus Magufuli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI