Descoperire revoluționară în lupta cu covid-19. Anunț de ultimă oră al specialiștilor

Descoperire revoluționară în lupta cu covid-19. Anunț de ultimă oră al specialiștilor
Oamenii de știință spun că ar fi găsit un nou medicament antiviral

Un studiu al culturilor de celule de către cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate, din America, anunță un posibil medicament anti-covid. Conform acestui studiu noul medicament poate limita infecția cu SARS-CoV-2 prin afectarea activității unei enzime virale. Cercetătorii spun că această enzimă se regăsește în virusul care a invadat omenirea. Noul medicament, denumit Tempol, ar putea fi miracolul așteptat de toți.

Oamenii de știință spun că ar fi găsit un nou medicament antiviral

Oamenii de știință americani anunță că ar fi găsit un nou tratament oral promițător pentru Covid-19. Declarația a fost făcută ieri de Institutele Naționale de Sănătate, citând un nou studiu. Medicamentul, numit Tempol, poate reduce infecțiile cu Covid-19 prin afectarea unei enzime. De această enzimă, spun cercetătorii, virusul are nevoie pentru a se multiplica după ce se află în celulele umane, a spus NIH. Noul medicament, Tempol, ar putea limita severitatea bolii, medicamentul fiind deja testat într-un experiment de culturi celulare cu virusuri vii.

„Avem nevoie urgentă de tratamente suplimentare eficiente și accesibile pentru COVID-19. Un medicament pe cale orală care împiedică replicarea SARS-CoV-2 ar fi un instrument important pentru reducerea severității bolii.”, a spus dr. Diana W. Bianchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană.

Tempol, noul medicament minune

După testele făcute cu Tempol pe culturile celulare, constatările au fost publicate în revista Science. Vaccinurile au fost incredibil de utile în reducerea cazurilor de Covid-19 în Statele Unite și în alte părți ale lumii. Acum oamenii de știință spun că tratamentele sunt încă extrem de necesare pentru cei care se infectează cu virusul.

SUA raportează încă o medie de aproximativ 16.300 de infecții pe zi începând de miercuri, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Remdesivirul Gilead Sciences este singurul medicament care a primit aprobarea deplină pentru tratamentul covid și care trebuie administrat într-un spital intravenos.

Pfizer dezvoltă, de asemenea, un medicament oral pentru covid care poate fi luat acasă la primul semn de boală. Cercetătorii speră că medicamentul Tempol va împiedica evoluția bolii și va preveni deplasările în spital. A început un proces în stadiu incipient în martie. Cercetătorii NIH au spus că intenționează să efectueze studii preliminare suplimentare cu medicametul Tempol. În același timp spun că vor căuta oportunități de a evalua medicamentul într-un studiu clinic pentru covid.

”Constatările studiului au fost pline de speranță, legate de Tempol. Cu toate acestea, sunt necesare studii clinice pentru a determina dacă medicamentul este eficient la pacienți.

În special la începutul evoluției bolii, când virusul începe să se replice.”, a spus dr. Tracey Rouault, un alt oficial NIH care a condus studiul.

Pe baza studiilor anterioare efectuate pe animale cu Tempol în alte boli, autorii studiului au remarcat faptul că dozele utilizate în experimentele lor antivirale ar putea fi atinse probabil în țesuturile care sunt ținte principale pentru virus, precum glandele salivare și plămânii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI