29 mart. 2023 | 14:45

Ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi. A avut un șoc când a ajuns acasă

Diverse
Ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi. A avut un șoc când a ajuns acasă
Trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm carne din supermarket!

Conform unor norme de calitate, în mod normal orice client nu ar trebui să-și pună întrebări atunci când decide să cumpere dintr-un supermarket orice produse alimentare, de la cele de bază și până la cele din carne. Dar, din păcate, realitatea ne dovedește contrariu, iar ceea ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi poate fi o dovadă a faptului că nu mai trebuie să luăm nimic pe încredere.

Trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm carne din supermarket

Dacă ar fi să enunțăm un motiv, acesta ar fi bacteriile care provoacă intoxicații alimentare și care se dezvoltă și se înmulțesc pe anumite tipuri de alimente mai ușor decât pe altele. Printre aceste alimente cu risc ridicat se numără carnea crudă și gătită, cum ar fi carnea de pui și carnea tocată, precum și alimentele care le conțin, cum ar fi caserolele, curry și lasagna.

Specialiștii spun că, cu excepția cazului în care faceți cumpărături de la o piață agricolă locală sau de la o cooperativă, măcelarul din supermarket probabil că nu are nicio idee de unde provine carnea pe care o taie, în afară de direcția generală din care a sosit camionul. Chiar și la fabrica de procesare, este posibil să nu aibă nicio idee.

Căutând adesea să cumpere cel mai ieftin, supermarketurile își procură carnea din toată lumea. Nu numai că, de obicei, carnea lor provine dintr-o fermă industrială, dar ar putea proveni de la o fermă industrială de oriunde din lume și ar fi putut fi congelată de mai multe ori în drumul său către fabrica de procesare și apoi către măcelar. Citește mai departe și află ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi.

Vezi și: Cum se pune carnea corect în frigider, de fapt. Greșeala asta e făcută de mulți români

Atenție, datele de expirare nu sunt reglementate

Știați că, din punct de vedere legal, magazinele alimentare pot congela, dezgheța și apoi recongela carnea de mai multe ori, mai exact până la 14 ori? Congelarea cărnii proaspete este cel mai bun mod de a ne asigura că bacteriile nu se dezvoltă și că un produs de calitate este livrat clientului.

De fiecare dată când măcelarul decongelează și recongelează carnea, structura fizică, celulară a cărnii se schimbă, afectând textura în mod negativ. Acest proces de congelare și recongelare poate favoriza, de asemenea, dezvoltarea unor tulpini de bacterii dăunătoare care vă pot îmbolnăvi și chiar trimite la spital.

Printr-o situație similară a trecut o clientă a unui supermarket din România, deținut de cei de la Profi. Așa că, hai să aflăm ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi.

Calitatea îndoielnică a produselor și ce a pățit o femeie care a cumpărat carne din Profi

Deși există norme de reglementare a modului în care este congelată carnea, inclusiv în România, se pare că anumite supermarket-uri nu țin cont de ele. Este și cazul unei cliente care a decis să-și cumpere carnea din magazinele Profi.

Numai că, odată ajunsă acasă, a constatat nu numai că era stricată, dar și avea un miros puternic. După ce a constatat faptul că produsul cumpărat nu era comestibil, clienta a postat pățania sa pe rețelele de socializare:

„Cu toate că suntem nevoiți să cumpărăm carne din magazine (nu toți avem posibilitatea să creștem găini, mai ales că stăm la bloc), din câte se vede am afișat câteva poze și un video cu carnea luată de la Profi. La 16:30 am intrat în magazin am făcut cumpărături, am ajuns acasă să îmi pun ciorba la foc, colac peste pupăza mirosea de parcă am dezgropat mortul.

Iau decizia să mă reîntorc la magazinul Profi să vorbesc cu o angajată: o întreb cine răspunde de carnea stricată, cu toate că scrie că expiră pe 5.02.2023, angajata care era mai în vârstă îmi zice să sun patronul, dezinteresată să apeleze ea și să clarifice situația. La care mă trimite să îmi iau altă caserolă.

Eu i-am zis iau alta, dar de unde știu că și respectivă carne nu este la fel. Am făcut apel la OPC, dar au programul până la 16:30 și nu am avut cu cine vorbi. Concluzia: nu știm ce mâncăm, nu știm ce cumpărăm din magazine. Cel mai grav este că mai avem și copii mici care se pot îmbolnăvi pe sistemul nostru românesc de dezinteres total”, le-a povestit gospodina internauților.

Astfel de situații, deși nu singulare, se regăsesc, din păcate, în mai toate marile magazine, iar inspectorii ANPC nu de puține ori au amendat lanțurile de supermarket-uri, iar sumele au fost extrem de mari.

Tratarea cărnii cu monoxid de carbon

Chiar și carnea „proaspătă, niciodată congelată” poate fi dăunătoare din cauza lucrurilor pe care unele fabrici și povești le vor face pentru a se asigura că carnea lor păstrează acel roșu proaspăt tăiat. Există anumite procese, cum ar fi tratarea cărnii cu monoxid de carbon pentru a încetini procesul de oxidare care face ca carnea să devină maro.

Acest proces chimic menține carnea cu aspect de proaspăt tăiat, chiar dacă s-a stricat. Carnea așezată în vitrina de sticlă poate fi acolo de zile întregi, dar, cumva, este încă de un roșu aprins, ca și cum măcelarul ar fi tăiat-o cu doar câteva minute în urmă.

Dacă ați cumpărat vreodată un bloc de carne tocată proaspătă de la supermarket, doar pentru a ajunge acasă și a-l deschide și a descoperi că era doar un inel roșu în jurul unui bloc mare de carne maro și urât mirositoare, ați văzut acest lucru în acțiune.

Acest obicei permite magazinului să schimbe data de expirare de pe un pachet de câte ori este nevoie până când acesta se vinde. Așadar, în timp ce vă uitați la un pachet de carne din supermarketul sau din magazinul de tip big box și credeți că este sigur de mâncat, de cele mai multe ori, datele de expirare nu sunt nimic mai mult decât o invenție a imaginației unui manager.

Vezi și: Prima piață închisă în București. Decizia de ultimă oră în Capitală

Digisport.ro
Cum au numit-o arabii pe Georgina Rodriguez, după ce au văzut cum s-a afișat
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Doliu în teatrul românesc. A murit Liviu Crăciun, actor la TNB
Spynews.ro
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cutremur în lumea mondenă londoneză: David și Victoria Beckham duc vieți separate
EVZ.ro
Cristina Ștefania a ajuns de urgență la spital! Speak, declarații despre starea ei de sănătate: ”Nici nu vreau să mă gândesc” | FOTO
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro