Ce a păţit o familie care a urmat un drum de pe Google Maps pentru a ajunge mai repede la destinaţie. Pericolul de care nu ţi-l spune nimeni, poate fi fatal

Ce a păţit o familie care a urmat un drum de pe Google Maps pentru a ajunge mai repede la destinaţie. Pericolul de care nu ţi-l spune nimeni, poate fi fatal
Ce trebuie să știi despre Google Maps. Aplicația nu este perfectă. O familie a petrecut 48 de ore în sălbăticie din cauza ei.

Este o aplicație incredibilă, care te poate ajuta mult când te deplasezi în zone necunoscute. Google Maps nu este, însă, un software perfect. Toată lumea ar trebui să țină cont de acest lucru când pornește la drum. O familie de patru persoane a învățat pe pielea ei ce înseamnă experiența la volan. A petrecut 48 de ore în sălbăticie, din cauza direcțiilor greșite de condus. Iată ce trebuie să știi despre Google Maps!

Ce trebuie să știi despre Google Maps

Google Maps este un software care îți poate face experiența de șofat, mai ales în zonele pe care nu le cunoști, mai sigură și mai convenabilă. Însă nu întotdeauna funcționează fără cusur. O familie din Australia, formată din patru membri, a petrecut 48 de ore în sălbăticie, din cauza direcțiilor greșite de pe Google Maps.

Darian Aspinall, în vârstă de 27 de ani, s-a deplasat împreună cu copiii săi, în vârstă de 2, respectiv 4 ani, și cu mama sa, în vârstă de 50 de ani, din Queensland spre Adelaide. Presa locală a notat că familia a pornit cu mașina de la hotelul Noccundra duminică după-amiază.

La scurt timp după ce au plecat de la locul cu pricina, niciuna dintre femei nu a putut fi contactată. Acest lucru a condus la desfășurarea unei operațiuni a autorităților locale, de găsire a familiei. Agenții de poliție au localizat, în cele din urmă, vehiculul și au constatat, în urma cercetărilor demarate, că șoferița folosea aplicația Google Maps pentru a se întoarce în Adelaide.

Aplicația de navigație Google Maps te ajuta să călătorești unde vrei. Însă nu acesta a fost cazul familiei din Australia. Potrivit informațiilor transmise de agenții de poliție care au efectuat verificări cu privire la cele întâmplate, aplicația a scos-o pe șoferiță de pe autostradă și a ghidat-o pe un drum de pământ.

Cum a petrecut o familie 48 de ore în sălbăticie

SUV-ul cu tracțiune integrală nu a mai reușit să facă față condițiilor de drum din regiunea cu pricina. În cele din urmă, mașina a rămas blocată în mijlocul pustietății, unde nu era disponibil nici semnalul. Cei patru membri ai familiei au decis să o ia la pas pentru a căuta ajutor undeva în apropiere.

După ore întregi de mers pe jos fără niciun rezultat, familia a decis să se întoarcă la mașină și să aștepte să primească ajutor din partea cuiva care le va remarca absența.

Citește și: Cea mai nouă modalitate de înșelătorie pe internet: ce legătură are Google Maps

48 de ore mai târziu, un elicopter a reperat patru persoane care cereau ajutorul prin semne, folosindu-și hainele pentru a se asigura că pilotul îi observă. Aceștia rămăseseră deja fără mâncare și apă, în momentul în care a apărut elicopterul. În cele din urmă, familia a fost salvată din mijlocul pustietății.