Cum părerile despre imunzarea împotriva coronavirusului sunt împărţite, toţi românii aşteaptă să afle totul despre cei care au ales să se injecteze pentru a se proteja de temutul virus. Duminică, 27 decembrie 2020, 970 de doctori şi asistenţi medicali au fost vaccinaţi, iar printre ei s-a numărat şi medicul infecţionist Adrian Marinescu. Iată ce a păţit acesta la doar 24 de ore de la vaccinarea anti-covid-19!
România a început campania de imunizare a celor care se află în linia întâi în lupta cu temutul coronavirus. Astel, pe 27 decembrie 2020, au fost injectate 970 de cadre medicale. Primul român vaccinat pentru SARS-COV-2 a fost o asistentă în vârstă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat la noi în ţară.
Şi medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Instititul Matei Balş din Capitală, s-a vaccinat împotriva COVID-19. Au trecut 24 de ore de la imunizare, iar doctorul a explicat că se simte bine şi că nu a avut nicio reacţie adversă.
„Din fericire, nu au existat reacţii adverse. Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare. Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare.
Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu. A fost totul mai mult decât în regulă. Mă simt bine. Nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin.
Procentul celor care nu se va vaccina va fi extrem de mic, în rest nu cred că vor fi reticenţe. E puterea exemplului. Informaţiile care vin de la o zi la alta vor face ca temerile să fie spulberate”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.
Se pare că autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă a vaccinării, ceea ce înseamnă că peste 500.000 de cadre medicale vor fi imunizate. De asemenea, în următoarea jumătate de an, peste 60% din populaţia României va fi vaccinată.
“Din păcate, toți trecem printr-o pandemie și parcă am avut impresia până la momentul vaccinului că suntem într-un tunel care nu se mai termină și ne-am dorit să vedem acea luminiță. Tot ce înseamnă măsuri de prevenție rezolvă doar pe moment. Reinfectările pot să apară și acceastă soluție, chiar dacă nu va rezolva peste noapte, e ceea ce ne-am dorit”, a mai spus medicul.
Peste 3.000 de vaccinuri au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi aflate în prima linie.