Cine este, de fapt, prima persoană vaccinată din România. S-a întâmplat la fel ca în februarie

Cine este, de fapt, prima persoană vaccinată din România. S-a întâmplat la fel ca în februarie
Primul vaccinat, o asistentă medicală de 26 de ani

Astăzi este momentul de start al campaniei de vaccinare anti-covid în România. Primele 10.000 de doze de vaccin au început să fie atribuite personalului medical din România, aflați în prima linie. Primii vaccinați sunt asistentele și medicii din sistemul de sănătate românesc. De mâine urmează  să fie atribuite la nivel național și celorlalte cadre medicale.

Primul vaccinat, o asistentă medicală de 26 de ani

Anunțată cu surle și trâmbițe, campania de vaccinare anti-covid a început astăzi, 27 decembrie, în Capitală. Conform primelor informații, primul cadru medical vaccinat anti-covid este o asistentă medicală, în vârstă de 26 de ani. Cele 10.000 de doze de început, ce vor fi inoculate unui număr de 5.000 de persoane, au intrat în țară pe 25 decembrie, evenimentul fiind dat în direct la TV.

Primele 5.000 de persoane care vor fi vaccinate fac parte din sistemul medical, în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus. Tânăra asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balș”, pe numele ei, Mihaela Anghel, a fost primul român vaccinat. Tânăra asistentă, aleasă să fie primul român vaccinat anti-covid, plină de moție declara la prima oră, după vaccinare:

”Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici.

Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”, a declarat Mihaela Anghel, primul cadru medical vaccinat anti-COVID.

Vaccinarea anti-covid în România

Conform autorităților, planul național de vaccinare anti-covid este în plină desfășurare deja. Așa cum s-a stabilit de la bun început, prioritari sunt cadrele medicale, urmate apoi de persoanele cu risc mare de infectare, anume cele trecute de 70 de ani.

În următoarea etapă vor fi vaccinați cei încadrați ca personal esențial. Aici sunt incluși cadrele de poliție și cei din instituțiile esențiale bunei funcționări a statului. Tot în această categorie sunt incluse și cadrele didactice, având în vedere că din aprilie se dorește redeschiderea școlilor. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, dr.Valeriu Gheorghiță declara astăzi, la prima oră:

”Cred că această campanie reprezintă un tribut adus cercetării medicale. Dacă lucrurile decurg bine, ar trebui ca în 6 luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație.

Nu știm dacă noua tulpină este și pe teritoriul României, dar orice este posibil. Din ce știm, vaccinul are acoperire și pentru acestă tulpină”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o declarație de presă susținută în fața institutului Matei Balș, unde a fost dat startul campaniei de vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI