Ce a pățit, de fapt, tânărul care a spart boxa maneliștilor în Vama Veche. Adevărul s-a aflat abia acum

Ce a pățit, de fapt, tânărul care a spart boxa maneliștilor în Vama Veche. Adevărul s-a aflat abia acum
În grupurile comunității de Vamaioți au circulat tot felul de zvonuri despre cele întâmplate în seara de 7 august

În urmă cu patru zile în Vama Veche a avut loc o altercație între un tânăr și un grup de maneliști. Totul ar fi plecat de la gestul tânărului de a le sparge boxa celor care ascultau la maxim manele pe una din plajele din Vama Veche. Momentul a devenit rapid viral pe rețelele de socializare, iar informațiile ulterioare au fost, care mai de care, mai controversate și inconcludente.

Scandalul din Vama Veche și informațiile controversate

Pe 7 august, seara, pe una din plajele din stațiunea Vama Veche un grup de turiști ascultau la maxim manele. Imaginile au surprins, la un moment dat, un alt tânăr turist care le distruge boxa, ulterior fiind luat la bătaie de grupul de maneliști, sau cel puțin așa s-a crezut. Incidentul a devenit viral pe rețelele de socializare. După acest moment au început să apară tot felul de informații. Unele dintre ele îl dădeau pe tânărul agresat în stare gravă și internat la spital.

Pe internet, în grupurile comunității de Vamaioți au circulat tot felul de zvonuri despre cele întâmplate în seara de 7 august. De fapt realitatea a fost cu totul alta, confirmată de altfel de unul din polițiști, pe aceleași grupuri, dar și de reprezentanții IPJ Constanța.

80% din informațiile apărute public sunt neadevărate”

Întrebat de unul din membrii grupului de tineri vamaiaoți, un polițist a confirmat faptul că informațiile apărute în spațiul public erau eronate, acesta declarând: ”80% din informațiile apărute public sunt neadevărate”. Ulterior IPJ Constanța a emis un comunicat prin are a încercat să facă lumină în acest caz.

„Astfel, în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care apar mai multe persoane care se plimbă în stațiunea Vama Veche, iar la un moment dat, unui bărbat i se sparge o boxă de către un trecător, precum și informațiile potrivit cărora o persoană ar fi fost agresată fizic, IPJ Constanța comunică următoarele:

La nivelul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai nu există înregistrată nicio sesizare sau plângere referitoare la distrugerea unui astfel de bun. Totodată, la nivelul unității de Poliție nu există nicio astfel de sesizare cu privire la agresiunea fizică a unei persoane.”, anunța IPJ Constanța.

Cu alte cuvinte, tânărul Marius, așa a fost identificat tânărul care a spart boxa, nu a suferit niciun fel de violențe și nici nu a ajuns la spitalul de urgență. Asta se înțelege din comunicatul oficial emis de IPJ Constanța și, neoficial, confirmat de agentul de poliție despre care relatam anterior (vezi galeria)

Experimentul social pe „trapanele” la Vama Veche

Grupul de turiști care ascultau manele și care au rămas fără boxă în Vama Veche, erau de fapt turiști care merg regulat în stațiune și, spun ei, încercau să facă un experiment să vadă reacțiile celor din jur. Aceiași tineri spun că ceea ce ascultau, nu erau de fapt manele, ci Trapanele, un nou gen muzical adus în fața fanilor de Alex Velea anul trecut, după ce a lansat melodia „Bruneta”, astăzi cu 23 de milioane de vizualizări pe Youtube.